Nyhed

Adobe Photoshop 2021

Standardprogrammet til fotoredigering bliver smartere med kunstig intelligens.
forfatter

De fleste kender navnet, og mange bruger Adobe Photoshop til at fikse og forbedre deres billeder. Nu kommer den sejeste version hidtil.

Adobe har brugt kunstig intelligens – Sensei, som de kalder det – til at udvide funktionaliteten i Adobe Photoshop 2021, der vises på Adobe MAX 2020, live-streaming af nye funktioner, som du kan finde her.

Photoshop 2021 kan downloades nu.

Nye Neural Filters, bedre værktøjer til restaurering, reparation, fjernelse af støv og ridser, mere præcis kantmarkering og det, som alle laver i øjeblikket: Ændring og udskiftning af skyer og himmel i billederne. Intet skal åbenbart være autentisk …

Skift himlen ud med en, der er federe at se på. (Foto: Adobe)

Og der er mere endnu. Det er der altid, når Adobe lancerer en ny version af Photoshop.

Portrætfotografer kan lege med nye værktøjer som Face Cleanup, forskydning af lyspunkter i ansigtet og forbedret gengivelse af hår, og man kan lettere og mere præcist end før vælge kantlinjer og erstatte eller klippe områder ud omkring motivet.

Nye Neural Filters. (Foto: Adobe)

Adobes Neural Filters er et sæt indbyggede fotofiltre, der kan bruges uden at forringe filkvaliteten, og skal fungere lige så godt på portrætter som på landskabsbilleder. De findes også til sort-hvid-billeder, hvor man kan vælge et filter til at lægge farve på gråtonerne i billedet.

Nu kan man også bruge farvegradering i Adobe Camera Raw på et af eller alle billederne.

(Foto: Adobe)

iPad-versionen af Photoshop er ligeledes blevet opdateret med bl.a. live-streaming af ændringer til kollegaer eller kunder, flere funktioner og opdateret layout.

Lightroom farvegradering. (Foto: Adobe)

Adobe Lightroom 2021

Den nye version af Lightroom har også fået et nyt værktøj til farvegradering og vil nok være den Photoshop-version, som de fleste fotografer, der ikke arbejder med grafik eller 3D, vil vælge.

Den fotocentrerede Lightroom-version har også fået et ændret skrivebordet med layout til farvegradering af bl.a. skygger, højlys og mellemtone i billederne.

Lightroom farvegradering. (Foto: Adobe)

Desuden er der et blending og balance-værktøj i det nye Lightroom, hvor man kan justere overlapningen mellem skygge og højlys, og justere graderinger i lys- eller skyggepartier.

Her viser Adobes Pei Ketron, hvordan det fungerer:

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.