20 Mp, 20 fps, 4K50 og indbygget stabilisator

Canon EOS R6 skyder billedserier på 20 billeder i sekundet.

EOS R6 er Canons nye hurtigtog med op til 20 billeder i sekundet og lynhurtig autofokus fra hele 6.072 valgbare fokuspunkter. Det er et kamera til sport, action, dyreliv og motiver i konstant bevægelse.

Det har også fået Canons forbedrede Dual Pixel CMOS AF II autofokus med mere nøjagtig sporing og følgefokus på ansigter, øjne eller dyr, og det har Canon brugt deep learning til at udstyre R6 med.

EOS R6 med RF 100-500mm

Kameraet bruger en tilsvarende CMOS billedsensor på 20,1 megapixels, som vi har testet i profkameraet EOS-1D X Mark III, og en ny DIGIC X-processor skal give fotografen mindre billedstøj. Kameraet har et ISO-område på 100–102400, men også en indbygget femaksers billedstabilisator, som kan kombineres med RF-objektivernes indbyggede optiske stabilisering til rekordhøje ottetrins stabilisering!

RF 24-105mm giver op til ottetrins stabilisering på EOS R6

I EOS R6 kan man optage video i 4K UHD-opløsning med op til 50 billeder i sekundet (PAL). Videostreaming er oversamplet fra 5,1K, og kameraet kan optage video i full HD med op til 120 fps til slowmotion-optagelser.

Kameraet kan optage video internt i 8-bit H.264 eller 10-bit 4:2:2 H.265 og Canon Log for større fleksibilitet i efterbehandling af video.

To pladser til SD-kort

EOS R6 har fået to pladser til SD-kort af typen UHS-II, og det har en OLED-søger med 3,69 megapixels opløsning og en drejelig LCD-skærm på 7,6 centimeter og med 1,62 megapixels opløsning. Det har også fået et større batteri med en kapacitet på 510 billeder, og kameraet kan anvende Canons nye batterigreb BG-R10.

Det har også Wi-Fi og Bluetooth indbygget. Canon EOS R6 har desuden fået nogle opgraderinger sammenlignet med kamerahuset EOS RP, eksempelvis vejrbestandighed og en ekstra funktionsknap foran. Det har også styrepinde og Canons indstillingshjul bagpå, i stedet for firevejskontrollen på EOS RP, og on-off-knappen er flyttet til venstre på bagsiden.

Canon EOS R6 er i handelen fra august 2020 til 21.499 kroner eller ca. 25.000 kroner med RF 24-105mm f4-7.1 IS STM. Batterigrebet BG-R10 er tilgængeligt samtidig til ca. 3.000 kroner.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Panasonic Lumix S5

  Vejl.pris 17990 kr Lumix S5 er Panasonics bedste allround-kamera

  Nikon Z5

  Vejl.pris 14690 kr Overkommelig indgangsbillet til full-frame

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.