SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

150-400 mm tele fra Olympus

Kraftig telezoom til natur- og sportsfotografer.

Vi har faktisk set den før. For et års tid siden fremviste Olympus en prototype af en helt ny, temmelig ekstrem zoom, som de havde tænkt sig at lave til det voksende marked af sports- og naturfotografer. Nu kan den endelig bestilles, og den er lige så ekstrem som første gang, vi så den.

Olympus-zoomen har nok det længste navn i fotohistorien: M.Zuiko Digital ED 150-400 mm f/4.5 TC 1.25x IS Pro. Det er noget af en mundfuld, men fortæller det meste, man har brug for at vide om objektivet.

(Foto: Olympus)

Den solidt byggede og vejrbestandige telezoom dækker, hvad der svarer til 300-800 mm i 35 mm fuldformat, og har en lysstyrke på f/4.5, indbygget 1,25x telekonverter (375-1000 mm) samt optisk billedstabilisering. Og så hører den til Pro-familien fra Olympus, hvilket efter vores erfaring plejer at betyde høj byggekvalitet og strenge krav til den optisk ydelse.

(Foto: Olympus)

Fuglefokus og ProRes RAW

Billedstabiliseringen klarer op til 4,5 eksponeringstrins kompensation, men på et Olympus OM-D E-M1X kombinerer man med kameraets indbyggede billedstabilisering og opnår op til otte trins stabilisering.

E-M1X har i øvrigt fået ny firmware med en ret unik funktion: Autofokus med fuglegenkendelse, hvilket vil sige, at kameraet kan registrere fugle og klistre fokus til dem. I kombination med Olympus’ smarte Pro Capture, der tager flere billeder, før udløseren trykkes helt ned, kan man få endnu skarpere billeder af fugle.

(Foto: Olympus)

Kameraet har også fået ProRes RAW-video, der kan streames via HDMI i 12 bit til en ekstern optager, f.eks. Atomos Ninja V.

Men tilbage til den ekstreme telezoom. Den kan også bruges med en af Olympus’ andre telekonvertere, TC 1.4x eller TC 2x, hvilket øger rækkevidden yderligere – op til 2000 mm!

(Foto: Olympus)

Ikke så tung

Zoomen er ikke så tung, som den ser ud. Vægten holder sig lige under 2 kg, og objektivet er 31 cm langt uden modlysblænde. Indeni er der alligevel hele 28 linse-elementer fordelt på 18 grupper, et avanceret stabiliseringssystem og en telekonverter. Godt gået.

Prisen bliver 7.500 dollars (ca. 60.000 kroner med moms).

Der kommer også et beskyttelsesfilter til objektivet, PRF-ZD95, med Olympus’ Zero-belægning, der holder støv og fugt væk og beskytter mod refleksioner. Det koster 325 dollars (ca. 2.600 kroner).

(Foto: Olympus)

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.
  HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.
  Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes af Galaxy Z Fold 3.
  Her er de hovedtelefoner, du bør købe i år.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Panasonic Lumix S5

  Vejl.pris 17990 kr Lumix S5 er Panasonics bedste allround-kamera

  Nikon Z5

  Vejl.pris 14690 kr Overkommelig indgangsbillet til full-frame

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.