Film

I februar blev "The Martian" udsendt på Blu-ray. Her fortæller stjerneinstruktøren historien.
forfatter

The Martian” handler om astronauten Mark Watneys (Matt Damon), der regnes for død efter en voldsom storm på Mars, hans strabadser at overleve på øde planet, og forsøget på at få ham hjem.

Filmen er baseret på en bestseller af Andy Weir og er instrueret af Sir Ridley Scott. Blandt skuespillerne finder vi norske Aksel Hennie i godt selskab med Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara og Michael Pena.

Hvilke ekstramateriale finders der, og hvad kan vi vente på Blu-ray-en?
Vi har tilføjet nogle vidunderlige ekstrasekvenser! De er godkendt af NASA, og jeg tror, at de blev meget underholdt af astronauternes skuespil. Vi lavede også nogle uddrag til at blive udgivet viralt. De blev lavet, mens vi filmede, og alle skuespillere var på sættet. Så snart de er færdige med at optage, spredes folk jo for alle vinde, så ville jeg gøre det, mens de stadig var der. Vi gjorde forberedelser, der blev skrevet manus og filmet, og så var det tid til at sprede det hele på Twitter – uden at nævne navnet på filmen – så folk online virkelig kunne blive nysgerrige. Der er virkelig en hel bibel ekstramateriale derude,” siger instruktør Ridley Scott.

Foto: 20th Century Fox
Foto: 20th Century Fox

Hvad var det, der oprindeligt tiltrak dig ved denne historie?
Jeg elsker kompleksiteten af ​​det hele. Det er godt at arbejde med en film, der er så kompleks. Det er mit job at sortere og træffe et valg og sørge for, at jeg kommunikerer og ikke kommer på afveje i min egen kompleksitet. En af de ting, der virkelig trænger igennem til slut, men som jeg ikke havde tænkt så meget over, er det behov for hjælp, som astronaut Mark Watneys har. Det synes jeg var en succes. Vi har alle brug for hinanden,” siger Ridley Scott.

Hvad tilføjer Matt Damon til filmen?
“Alt! Jeg synes, at Matt er en af ​​de største skuespillere i dag. Han er også meget humoristisk, jeg elsker hans sans for humor, som gjorde ham perfekt til rollen,” smiler Scott.

The-Martian_13 The-Martian_12 The-Martian_11 The-Martian_10 The-Martian_9 The-Martian_8
<
>
Foto: 20th Century Fox

Hvor svært var det at filme sandstormsscenen?
Det var beskidt! Uanset hvad du havde på, kunne du være sikker på at få støv de mærkeligste steder. Det betød intet, hvor godt du har havde klædt dig på og dækket dig til. Der var støv overalt! Skuespillerne bar forseglede dragter og hjelme, så de havde det lettere. Jeg havde kun en støvfrakke. En ventilator med støv og partikler var i øvrigt ikke nok, så vi måtte tilføje ekstra partikler digitalt,” siger han.

Kan du lide at skabe stærke kvindelige karakterer?
Afgjort. Jeg har altid syntes, at det var en god ide at gøre Sigourneys karakter til kvinde, selv om rollen oprindelig var skrevet til en mandlig karakter. Jeg var ikke dengang klar over, hvilken indvirkning det ville have. Det samme gælder Thelma og Louise – jeg kunne godt lide de to kvinder. Jeg kunne godt lide, at de beklagede sig. De havde en klar og tydelig stemme, det er derfor jeg lavede filmen. Og det var det samme med Jessica Chastain og Kate Mara. Jessica tog til Houston og tilbragte tid med en kvindelig astronaut. Hun kom tilbage med det indtryk, at astronauterne var rolige og behagelige, men mest af alt stabile og sikre – og det var sådan, hun spillede rollen,” siger instruktøren.

The-Martian_7 The-Martian_6 The-Martian_5 The-Martian_4 The-Martian_3 The-Martian_2
<
>
Foto: 20th Century Fox

Læs vores anmeldelse af filmen her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.