TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sex, drugs & rock ‘n’ roll!

Gør klar til Martin Scorsese og musikbranchen i New York 1970'erne - med sex, drugs & rock 'n' roll!

15. februar er der endelig premiere på de nye storsatsning fra HBO: “Vinyl” om musikindustrien i New York i 1970’erne.

Gør dig klar til læderbukser, puddelhår, polyester, punk, disco, hip-hop & rock ‘n roll, når Bobby Cannavale (fra “Boardwalk Empire”) rocker løs i første sæson. Terence Winter (“Boardwalk Empire“, “The Wolf of Wall Street“) er showrunner, og selveste Martin Scorsese og Mick Jagger har poduceret.

Foto: HBO
LegendariskeMartin Scorsese (producer og instruktør) og Mick Jagger (producent) ruller sig ud. Foto: HBO

Første episode varer to timer, og er instrueret af Oscar-vinderen Martin Scorsese.

“Vinyl” giver et indblik i en musikbranche, der var gennemsyret af sex og narkotika, på tærsklen til en ny æra i musik og udviklingen af punk, disco og hip-hop. Serien følger ejeren af ​​et pladeselskab, Richie Finestra (Bobby Cannavale), som prøvede at redde virksomheden og sin egen samvittighed, uden at udslette alle, han møder på vejen.

Andre aktører i serien er Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J. C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger og Paul Ben-Victor.

Foto: HBO
Længe leve 1970! Foto: HBO

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Till Inger Koskoff, John Melfi og Allen Coulter er producere. Serien er skabt af Terence Winter, der også fungerer som showrunner.

Lyd & Billede er inviteret til en eksklusiv forpremierevisning senere på ugen. Du kan kortefter forvente en gennemgang af første sæson.

I betragtning af den nuværende retrobølge og den store vækst i salget af vinylplader (du kan endda købe dem i supermarkedet!), skulle serien være næsten sikker på succes.

Foto: HBO
Foto: HBO

Apropos tv-serier, hvad har du egentlig spildt din med?

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.