TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sex and the City genopstår

HBO puster nyt liv i en af de mest populære TV-serier gennem tiderne.

Det er ikke kun filmselskaberne, der er overfokuseret på remakes og reboots. Også for streaming-tjenesterne er relancering af gamle “klassikere” blevet stadig mere almindeligt.

Nu har HBO besluttet at genoplive successerien Sex and the City, der kørte fra 1998 til 2004. Og til glæde for alle fans af serien er der ikke tale om et reboot: De originale skuespillere – minus Kim Cattrall – dukker igen op på skærmen.

De seks sæsoner (94 episoder) af serien om de fire newyorker-piger Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) og Miranda (Cynthia Nixon) tog sig kærligt af deres overfladiske liv med typiske ilandsproblemer, udfordringer på kærlighedsfronten og et problematisk sexliv.

Desuden var serien relativt nyskabende set med feministiske øjne, idet den ikke var bleg for at behandle emner som kvindelig seksualitet, lyst og hang til sexlegetøj såvel som stærke kvinder, der stod på egne ben, både privat og i arbejdslivet.

Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

De fire tæt sammensvejsede veninder, der nærmede sig midtvejskrisen, delte alle deres glæder, sorger og intime spørgsmål. Sarah Jessica Parker var frontfigur og fortællerstemme, og under og efter serien blev hun et modeikon.

Efter at serien stoppede, kom der to spillefilm, Sex and the City (2008) og Sex and the City 2 (2010). De fik dog en relativt hård medfart af et samlet kritikerkorps.

Hele firkløveret samlet, mens de stadig var på talefod. (Foto: HBO)

Den nye serie hedder And Just Like That… (en homage til den originale serie). Denne gang følger vi Carrie, Miranda og Charlotte, idet de vedligeholder og forfiner det varme venskab som kvinder midt i halvtredserne.

Produktionen af serien begynder i New York sidst på foråret. En serieskaber er endnu ikke på plads, men de ti nye episoder vil blive produceret af Michael Patrick King, som var manuskriptforfatter og instruktør på en række afsnit af den originale serie og på de to film.

Sarah Jessica Parker i Sex and the City. (Foto: HBO)

“I grew up with these characters, and I can’t wait to see how their story has evolved in this new chapter, with the honesty, poignancy, humor and the beloved city that has always defined them,” siger Sarah Aubrey, der er chef for originalserier på HBO Max.

And Just Like That vil blive vist på HBO Max, som kommer til Norden til efteråret. Premieredatoen er foreløbig ikke fastsat.

Sex and the City. (Foto: HBO)

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Lyd & Billede