Sex and the City genopstår

HBO puster nyt liv i en af de mest populære TV-serier gennem tiderne.
Annonce
Annonce
forfatter

Det er ikke kun filmselskaberne, der er overfokuseret på remakes og reboots. Også for streaming-tjenesterne er relancering af gamle “klassikere” blevet stadig mere almindeligt.

Nu har HBO besluttet at genoplive successerien Sex and the City, der kørte fra 1998 til 2004. Og til glæde for alle fans af serien er der ikke tale om et reboot: De originale skuespillere – minus Kim Cattrall – dukker igen op på skærmen.

De seks sæsoner (94 episoder) af serien om de fire newyorker-piger Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) og Miranda (Cynthia Nixon) tog sig kærligt af deres overfladiske liv med typiske ilandsproblemer, udfordringer på kærlighedsfronten og et problematisk sexliv.

Desuden var serien relativt nyskabende set med feministiske øjne, idet den ikke var bleg for at behandle emner som kvindelig seksualitet, lyst og hang til sexlegetøj såvel som stærke kvinder, der stod på egne ben, både privat og i arbejdslivet.

Læs også
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

De fire tæt sammensvejsede veninder, der nærmede sig midtvejskrisen, delte alle deres glæder, sorger og intime spørgsmål. Sarah Jessica Parker var frontfigur og fortællerstemme, og under og efter serien blev hun et modeikon.

Efter at serien stoppede, kom der to spillefilm, Sex and the City (2008) og Sex and the City 2 (2010). De fik dog en relativt hård medfart af et samlet kritikerkorps.

Hele firkløveret samlet, mens de stadig var på talefod. (Foto: HBO)

Den nye serie hedder And Just Like That… (en homage til den originale serie). Denne gang følger vi Carrie, Miranda og Charlotte, idet de vedligeholder og forfiner det varme venskab som kvinder midt i halvtredserne.

Produktionen af serien begynder i New York sidst på foråret. En serieskaber er endnu ikke på plads, men de ti nye episoder vil blive produceret af Michael Patrick King, som var manuskriptforfatter og instruktør på en række afsnit af den originale serie og på de to film.

Sarah Jessica Parker i Sex and the City. (Foto: HBO)

“I grew up with these characters, and I can’t wait to see how their story has evolved in this new chapter, with the honesty, poignancy, humor and the beloved city that has always defined them,” siger Sarah Aubrey, der er chef for originalserier på HBO Max.

And Just Like That vil blive vist på HBO Max, som kommer til Norden til efteråret. Premieredatoen er foreløbig ikke fastsat.

Sex and the City. (Foto: HBO)

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
Arc-ejere får surround-sound med multikanals PCM gratis. Desuden har Sonos lanceret deres egen radiostation.
Tidal gør ligesom Spotify: Med Tidal Connect er det lettere at streame musikken til kompatible højttalere.
Den 23. oktober kommer der en ny musikalsk dokumentar fra New Jerseys store søn.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.