TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Se traileren til den norske Troll

Netflix byder på mere nordisk folklore til efteråret i form af den norske film Troll.

forfatter
Publiceret 12/06/2022 - 16:50

I denne uge løb den årlige Geeked Week-konference af stablen. Det er en virtuel begivenhed, hvor Netflix viser højdepunkter fra deres kommende film og serier til entusiastiske fans over hele verden.

En af de teaser-trailere, der vakte størst begejstring, var til den kommende norske film Troll.

Roar Uthaug er instruktør på denne eventyr-thriller, der handler om en ældgammel, gigantisk trold, der bliver vækket til live dybt inde i Norges højeste bjerg, Dovrefjell. På sin vej mod Oslo spreder den kaos, død og ødelæggelse, og en broget flok antihelte må stoppe det urnorske monster …

Læs også Tomb Raider Nogle filmserier fortjener absolut ikke et reboot – Tomb Raider er dog ikke blandt dem.

Uthaug blev kendt via den norske independent-gyserfilm Fritt vilt (2006) samt katastrofefilmen Bølgen og opnåede international anerkendelse med relanceringen af Tomb Raider med svenske Alicia Vikander.

Troll 2 989x556 1
(Foto: Netflix)

Hovedrollerne beklædes af Ine Marie Wilmann (Exit), Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen og veteranen Gard B. Eidsvoll (Velkommen til Utmark), mens Espen Aukan er manuskriptforfatter.

At dømme efter succesen med lavbudgetfilmen Troldjægeren (2010) burde norsk troldefolklore have et stort publikumspotentiale.

Troll får global premiere på Netflix til efteråret.

Læs også Netflix dropper Danmark! Ændrede rettighedsvilkår betyder, at Netflix lukker ned for danske produktioner.
Kastanjemannen 2 1 scaled 1
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ufuldendt alien-fjolleri Der var en tid, hvor Netflix åbnede tegnebogen – og deres enorme abonnentbase – for enhver håbefuld filmnørd. Den tid er nok forbi.
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Du kender spillet – nu kommer filmen snart! Filmen baseret på det ikoniske bilspil Gran Turismo får premiere den 11. august 2023.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend