TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Se traileren til den norske Troll

Netflix byder på mere nordisk folklore til efteråret i form af den norske film Troll.

forfatter
Publiceret 12/06/2022 - 16:50

I denne uge løb den årlige Geeked Week-konference af stablen. Det er en virtuel begivenhed, hvor Netflix viser højdepunkter fra deres kommende film og serier til entusiastiske fans over hele verden.

En af de teaser-trailere, der vakte størst begejstring, var til den kommende norske film Troll.

Roar Uthaug er instruktør på denne eventyr-thriller, der handler om en ældgammel, gigantisk trold, der bliver vækket til live dybt inde i Norges højeste bjerg, Dovrefjell. På sin vej mod Oslo spreder den kaos, død og ødelæggelse, og en broget flok antihelte må stoppe det urnorske monster …

Læs også Tomb Raider Nogle filmserier fortjener absolut ikke et reboot – Tomb Raider er dog ikke blandt dem.

Uthaug blev kendt via den norske independent-gyserfilm Fritt vilt (2006) samt katastrofefilmen Bølgen og opnåede international anerkendelse med relanceringen af Tomb Raider med svenske Alicia Vikander.

Troll 2 989x556 1
(Foto: Netflix)

Hovedrollerne beklædes af Ine Marie Wilmann (Exit), Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen og veteranen Gard B. Eidsvoll (Velkommen til Utmark), mens Espen Aukan er manuskriptforfatter.

At dømme efter succesen med lavbudgetfilmen Troldjægeren (2010) burde norsk troldefolklore have et stort publikumspotentiale.

Troll får global premiere på Netflix til efteråret.

Læs også Netflix dropper Danmark! Ændrede rettighedsvilkår betyder, at Netflix lukker ned for danske produktioner.
Kastanjemannen 2 1 scaled 1

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Se Havfruen genopstå! Endnu en live-spillefilm fra Walt Disneys righoldige skattekiste af animation er på trapperne.
Solid retro-krimi fra HBO Max Anden sæson om den klassiske L.A.-detektiv har fundet formen og stilen.
And the Oscar goes to ... Ruben Östlund modtog i januar tre anerkendende nominerings-nik fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I nat gik han (og resten af de nordiske nominerede) slukørede hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annoncerer premieredatoen for endnu en dansk originalserie.
Tillykke med kampdagen, kvinder! Vi fejrer kvindernes internationale kampdag - og giver dig i dagens anledning nogle gode tips til fabelagtige serier og film med stærke kvinder!
Følg Lyd & Billede