TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Se traileren til den norske Troll

Netflix byder på mere nordisk folklore til efteråret i form af den norske film Troll.

forfatter
Publiceret 12/06/2022 - 16:50

I denne uge løb den årlige Geeked Week-konference af stablen. Det er en virtuel begivenhed, hvor Netflix viser højdepunkter fra deres kommende film og serier til entusiastiske fans over hele verden.

En af de teaser-trailere, der vakte størst begejstring, var til den kommende norske film Troll.

Roar Uthaug er instruktør på denne eventyr-thriller, der handler om en ældgammel, gigantisk trold, der bliver vækket til live dybt inde i Norges højeste bjerg, Dovrefjell. På sin vej mod Oslo spreder den kaos, død og ødelæggelse, og en broget flok antihelte må stoppe det urnorske monster …

Læs også Tomb Raider Nogle filmserier fortjener absolut ikke et reboot – Tomb Raider er dog ikke blandt dem.

Uthaug blev kendt via den norske independent-gyserfilm Fritt vilt (2006) samt katastrofefilmen Bølgen og opnåede international anerkendelse med relanceringen af Tomb Raider med svenske Alicia Vikander.

Troll 2 989x556 1
(Foto: Netflix)

Hovedrollerne beklædes af Ine Marie Wilmann (Exit), Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen og veteranen Gard B. Eidsvoll (Velkommen til Utmark), mens Espen Aukan er manuskriptforfatter.

At dømme efter succesen med lavbudgetfilmen Troldjægeren (2010) burde norsk troldefolklore have et stort publikumspotentiale.

Troll får global premiere på Netflix til efteråret.

Læs også Netflix dropper Danmark! Ændrede rettighedsvilkår betyder, at Netflix lukker ned for danske produktioner.
Kastanjemannen 2 1 scaled 1
Annonce
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

Kommer allerede i december! SkyShowtime offentliggør i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie får premiere 5. januar 2023 Serien er på seks afsnit, og blandt de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har netop givet Mike White grønt lys til en tredje sæson af det dekadente rigmandsdrama.
Følg Lyd & Billede