TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sandheden findes på Viaplay

...I hvert fald den sandhed, som kultserien X-files står for. Nu kan man streame alle sæsoner, samtidig med at den nye sæson får premiere.

2010’erne er en guldalder for tv-serier, og nye og gamle serier lanceres og produceres hurtigere, end man man nå at binge-watche dem.

Den populære 90’er serie “X-files”, som i Danmark fik navnet “Strengt fortroligt,” er atter blevet vakt til live med en helt ny sæson. Den 10. sæson af X-files har premiere på Viaplay og TV3 d. 28. januar kl. 21.00. Og samme dag kan alle de tidligere 9 sæsoner af X-files ses samme steds.

Gamle stjerner vender tilbage
Den nye sæson består af seks afsnit, og den starter der, hvor serien slap for 13 år siden. Vi får således de originale stjerner David Duchovny og Gillian Anderson i rollerne som Mulder og Scully. Mitch Pileggi vender også tilbage som FBI-chef Walter Skinner. Serien er produceret af Chris Carter.

I det første afsnit får Mulder og Scully en sag om en mulig alien-bortførelse. De nye episode vil være fyldt med gæstestjerner som Joel McHale (Community), Robbie Amell (The Flash), Lauren Ambrose (Six Feet Under), Annabeth Gish (The Bridge), Annet Mahendru (The Americans), Rhys Darby (Flight of the Conchords), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) og William B. Davis.

20th Century Fox Television
Somme tider vender de tilbage… David Duchovny og Gillian Anderson spiller igen Mulder og Scully. Foto: 20th Century Fox Television

Tre af episoderne er skrevet og instrueret af Chris Carter, og resten af de nye episoder er skrevet og instrueret af de originale serieveteraner Glen Morgan, Darin Morgan og James Wong.

X-Files havde premiere i september 1993. Serien har vundet i alt 16 Emmy’er og fem Golden Globes-priser. Serien er produceret af 20th Century Fox Television i samarbejde med Ten Thirteen Productions.

X-Files er en af de længst kørende science fiction-tv-serier nogen sinde. Inklusive de seks nye afsnit når serien op på 208 afsnit. Stargate SG-1 har prisen som længste ubrudte serie med 217 afsnit på 10 år, imens engelske Dr. Who har den absolutte rekord med 723 afsnit i løbet af 43 år – dog med en 16 års pause undervejs.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.