TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pørni vender tilbage på Viaplay

Henriette Steenstrup vender tilbage til sit hjertebarn og sin glansrolle.

forfatter
Publiceret 06/02/2022 - 23:31

Den norske skuespiller Henriette Steenstrups hjertebarn, drama/komedie-serien Pørni, tog både nordiske seere og anmeldere med storm sidste år og blev på rekordtid den mest sete norske serie på Viaplay.

I serien spiller Steenstrup den enlige mor Pernille “Pørni” Middelthon med to krævende teenagedøtre, en introvert nevø, en nyomvendt homoseksuel far (Nils Ole Oftebro) og et mentalt krævende job i børneværnet.

Pørni har nået en alder, hvor bryster ikke længere angives i skålstørrelser, men måles i meter, som hun selv siger. Fem år efter sin skilsmisse har hun, til sin venindes store fortvivlelse, endnu ikke været i seng med en anden mand. Men både en af hendes yngste datters lærere og en kollega kaster deres kærlighed på hende.

Porni sesong 2 5 scaled 1
(Foto: Viaplay)

Den 27. februar vender Viaplay tilbage med 2. sæson om den farverige Middelthon-familie og deres daglige kamp for at klare tilværelsen, og i den kommende sæson får Pørni & Co. nye udfordringer i hverdagen.

Steenstrup afslører, at alt ikke er rosenrødt, når vi igen møder den hårdt prøvede alenemor:

“Nu har vi barslet med 2. sæson i nogle måneder, og jeg glæder mig til at vise den frem. Jeg er selvfølgelig også lidt bekymret for, at det ikke er alle, der synes, at ungen er lige så pæn, som jeg synes. Pørni jonglerer stadig med børn, forældre og skæbner, og må tage nogle opgør med mennesker i sit liv. Det er stadig en lys serie, men der er også nogle mørke ting i Pørnis liv.”

Den nye sæson tager tråden op, få måneder efter at 1. sæson sluttede. Sorgen over søsteren Annes bortgang fylder fortsat, og samtidig har hun svært ved at håndtere, at hendes eksmand, Bjørnar, venter barn med en anden kvinde.

Læs også Uimodståelig udørk Velkommen til Utmark er en af de underligste nordiske serier nogensinde – men også en af de bedste, absurd morsomste og mest rørende.

Pørni har svært ved at finde ud af, hvem hun vil være – og må jonglere sine egne udfordringer, samtidig med at hun prøver at være der for sine krævende døtre.

Porni sesong 2 2 989x556 1 Porni sesong 2 4 989x556 1 Porni sesong 2 3 989x556 1
<
>
(Foto: Viaplay)

I løbet af sæsonen dukker komikeren Odd-Magnus Williamson også op; et samarbejde, som Steenstrup sætter stor pris på:

“Det er altid rart at arbejde sammen med Odd, som både er sjov, smart og en god skuespiller. Desuden er han entusiastisk, og det er en gave til ethvert filmset. Her spiller han en fyr, der virker for god til at være sand.”

En række kendte ansigter fra 1. sæson vender tilbage, deriblandt Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya, Vivild Marie Falk Berg, Ebba Jacobsen Öberg og Jon Ranes.

Porni sesong 2 6 989x556 1
(Foto: Viaplay)

2. sæson af Pørni er produceret af Ida Håndlykken Kvernstrøm og Bård Fjulsrud for Monster TV, mens Charlotte Blom står for instruktionen (som hun også gjorde på tre afsnit af 1. sæson).

Henriette Steenstrup, der har skabt serien, er fortsat hovedmanuskriptforfatter, mens Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig producer for NENT Group.

Alle seks afsnit af 2. sæson bliver tilgængelige på Viaplay den 27. februar.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick vender (endelig!) tilbage Nu er der kun seks dage tilbage, til Maverick flyver igen – i Top Gun 2.
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend