Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

Perry Mason genopstår

HBO puster nyt liv i klassisk detektivserie.

Skrevet af / 11/06/2020 - 09:05
Perry Mason genopstår

Hvem skulle have troet, at nogen ville børste støvet af en af de ældste og mest klassiske TV-detektiver gennem tiderne? Det er, præcis hvad HBO har gjort.

Perry Mason – baseret på forfatteren Erle Stanley Gardners ikoniske romanfigur – var et fast ugentligt indslag i primetime lørdag aften på CBS fra 1957 til 1966. Hele 271 episoder blev produceret af serien, der havde Raymond Burr i hovedrollen.

(Foto: HBO)

Serien blev forsøgt genoplivet i 1973, men det blev kun til en halv, mislykket sæson. Derefter fulgte en række TV-film fra 1985 til 1993, hvor Burr spillede Perry Mason i 26 af dem.

Læs også Indiana Jones i corona-problemer Flere film udskydes på grund af virushelvedet.

Handlingen i den nye serie foregår i Los Angeles i 1932. Mens resten af landet kæmper sig igennem 30’ernes depression, blomstrer L.A. med rigdom, olie, prædikanter, Olympiske Lege og masser af liv. Da årtiets kriminalsag dukker op på hans dørtrin, fører Masons jagt på sandheden ham bag kulisserne i en splittet by og måske i retning af forsoning for hans eget vedkommende. Undervejs møder han bl.a. den eksotiske og meget energiske præst Sister Alice (Tatiana Maslany).

p2 p3 p4 p6 p7
<
>
(Foto: HBO)

 

Matthew Rhys (The Americans) og John Lithgow har hovedrollerne i serien, der er skabt af Rolin Jones og Ron Fitzgerald, instrueret af bl.a. Timothy Van Patten og produceret af bl.a. Rhys og Robert Downey Jr.

1. sæson af Perry Mason består af otte episoder a 60 minutter og har premiere på HBO Nordic den 22. juni med en ny episode hver mandag.

PS: Samme dag kan du læse anmeldelsen på lydogbillede.dk!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trailer – House of the Dragon, sæson 2

William har det svært!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård til Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbage!

Mordet i Venedig: Klar til streaming!

Bedre end Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Forlænget!

0
Scroll to Top