Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Ny norsk Netflix-film: “Blasted – Gutta vs. Aliens”

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Netflix fortsætter sin velgennemtænkte strategi med at tilbyde sine 200 millioner abonnenter stadig mere lokalproduceret indhold – et smart træk i streaming-krigen mod konkurrenter som bl.a. Disney+, Paramount+, Prime Video og Apple TV+.

Der er ikke gået mere end syv måneder, siden Netflix lancerede sin første norske spillefilm, den knap så fuldendte gyser Kadavar. Nu annoncerer streaming-giganten en ny norsk film, en såkaldt sci-fi-komedie: Blasted – Gutta vs. aliens.

Frisk præmis, halvbagt udførelse Netflix’ første norske spillefilm har store ambitioner og et fascinerende plot, men svigter desværre på centrale punkter.

Filmen er inspireret af det sagnomspundne UFO-fænomen i Hessdalen i Trøndelag og får Axel Bøyum (Hjemmebane) og Fredrik Skogsrud i hovedrollerne. Martin Sofiedal har instrueret, og Emanuel Nordrum er manuskriptforfatter med Bølgens Are Heidenstrøm fra Miso Film som producent.

Ud over Bøyum og Skogsrud besættes hovedrollerne af Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert, Evelyn R. Osazuwa og selveste Ingrid Bolsø Berdal kendt fra HBO-serien Westworld og Escape.

Ingrid Bolsø Berdal i Westworld. (Foto: HBO)

Store dele af filmen er indspillet i det nedlagte industriområde, der tilhører sprængstofproducenten Dyno Fabrikker, i Lier, Viken.

Regionalavisen Drammens Tidende rapporterede for nylig fra indspilningen:

Annonce

Torsdag aften i sidste uge advarede Sørøst Politidistrikt på Twitter om, at der ville komme en del røg fra det gamle Dyno-industriområde i Gullaug i Lier i forbindelse med en filmindspilning.

Drammens Tidende erfarer, at det er indspilningen af en ny norsk science fiction-film til Netflix. Ifølge Drammens Tidendes kilder får filmen titlen Blasted. Sofiedal har tidligere instrueret flere norske kortfilm og filmen Benjamin Falck & Dødsdolken.

Avisen er mødt op på den gamle Dyno-tomt to gange, men har ikke fået nogen af de involverede i tale. Filmen bliver produceret af Miso Film. Drammens Tidende har vært i kontakt med producenten, som ikke ønsker opmærksomhed omkring indspilningen.

Under indspilningen af Blasted – Gutta vs. aliens i Lier. (Foto: Tore Sandberg / Drammens Tidende)

Fra Netflix’ pressemeddelelse kan vi læse:

I Blasted – Gutta vs. aliens følger vi barndomsvennerne Sebastian (Bøyum) og Mikkel (Skogsrud), som genforenes i forbindelse med Sebastians polterabend. Mens Mikkel aldrig har forladt teenageårenes glansperiode som talentfuld lasertag-spiller, er Sebastian med årene blevet en ambitiøs arbejdsnarkoman, som benytter sin polterabend til at indynde sig hos en mulig kunde. Men da festen indtages af ubudne gæster fra verdensrummet, bliver Mikkel og Sebastian nødt til at samarbejde som den uovervindelige lasertag-duo, de engang var, og give dem kamp til stregen.

Selv amerikanske Variety har omtalt den kommende norske Netflix-film.

Da vi læste pressemeddelelsen, håbede vi, at den pinligt dårlige titel var en midlertidig arbejdstitel – men ak … Det her kan blive vældig sjovt eller lige så ringe og uforløst som James Francos This Is the End.

Producenten, Are Heidenstrøm fra Miso Film Norge, siger:

Det er utrolig spændende at producere den første norske sci-fi-komedie. Vi føler os meget privilegerede over at arbejde med Netflix og lave en film i en så uortodoks genre. Emanuel Nordrum og Martin Sofiedal har skabt en fantastisk historie, hvor vi endelig får klarhed om lysfænomenet i Hessdalen.

Blasted – Gutta vs. aliens lanceres globalt på Netflix engang i løbet af 2022.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Streaminggiganten annoncerer endnu en ny norsk spillefilm.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.