Streaming

Krigen er gået i gang.
Annonce
Annonce
forfatter

Netflix er begyndt at blokere de første kendte IP-adresser, som stammer fra VPN-udbydere, der hidtil har det gjort det muligt for brugere at tilgå Netflix eksempelvis med en amerikansk IP-adresse i stedet for en dansk for at få adgang til et større udvalg af film og tv-serier.

Netflix har tidligere meldt ud, at tjenesten vil blokere for brug af sådanne VPN-tjenester inden længe, og nu tyder meget på, at Netflix er begyndt at sætte handling bag ordene. I hvert oplever de første VPN-brugere nu at se et skærmbillede som vist herunder, når de forsøger at se Netflix via deres digitale skalkeskjlul. Det skriver vpncreative.net og henviser bl.a. til en bruger, som postede billedet herunder på Reddit.

"Du ser ud til at anvende antiblokering eller proxy. Deaktiver disse tjenester, og prøv igen.For hjælp besøg netflix.com/proxy”, står der på skærmen, når Netflix blokerer VPN-brugerne. (Foto: Reddit)
“Du ser ud til at anvende antiblokering eller proxy. Deaktiver disse tjenester, og prøv igen.For hjælp besøg netflix.com/proxy”, står der på skærmen, når Netflix blokerer VPN-brugerne. (Foto: Reddit)

På den hjælpe-side, som der henvises til, står der bl.a.:

“Denne fejl opstår, når vores systemer registrerer, at du opretter forbindelse via en VPN, proxy eller “antiblokerings”-tjeneste. Da indholdet i vores bibliotek kan variere afhængigt af område, og da disse typer forbindelser ofte anvendes til at omgå metoder til geografisk lokalisering, vil du ikke være i stand til at streame, når du har oprettet forbindelse på denne måde.”

Det er bl.a. brugere fra tjenesterne ExpressVPN og uFlix, som har oplevet problemer med den nu aktive geo-blokering.

Adskillige VPN-leverandører har givet udtryk for, at de vil give Netflix kamp til stregen ved bl.a. at introducere nye IP-adresser til deres kunder i samme tempo, som streaming-udbyderen blokerer de gamle.

Netflix er begyndt at blokere VPN-tjenester fordi streaming-giganten til gengæld nu udbyder sin tjeneste i stort set alle lande i verden. I følge højtstående talsmænd fra Netflix er det hensigten, at alt indhold på sigt skal være globalt tilgængeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Philips lancerer hovedtelefoner og hørepropper til fitness og sport.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.