Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nu kommer den første nordiske originalserie fra Amazon Prime Video

Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.

Skrevet af / 18/05/2022 - 12:53
Nu kommer den første nordiske originalserie fra Amazon Prime Video

Amazon Prime Video er faktisk den største streaming-tjeneste af dem alle målt på antal globale abonnenter, men Jeff Bezos’ baby er stadig en miniput i Norden, hvor markedet domineres af Netflix, Disney+, Viaplay og HBO Max.

Læs også Let’s change the business! Nu er der kun et par måneder tilbage, før vi igen kan nyde den mageløse – og savnede – Mrs. Maisel.

Med kvalitetsserier som Bosch, Goliath, Jack Ryan, The Boys, Carnival Row, Hunters, Outer Range og The Marvelous Mrs. Maisel har Amazon Prime konsolideret deres position på markedet. Men hvis der er én konkurrencefordel, den amerikanske gigant hidtil har manglet, så er det lokalt produceret nordisk indhold.

Det er et segment, hvor Netflix, HBO Max og Viaplay har regeret med serier som Ragnarok, Quicksand – Størst af alt, Kamikaze, Pørni, The Rain, Kastanjemanden, Beforeigners og senest Clark.

Læs også Manden bag Stockholm-syndromet Serien om den notoriske kriminelle bag fænomenet Stockholm-syndromet er blevet en fornøjelig gangsterkomedie.

I marts sidste år annoncerede Amazon Prime, at de ville øge deres engagement i Norden, og nu lancerer de så deres første nordiske originalserie, den svenske Toppen.

Toppen er en politisk satireserie om den overambitiøse pressesekretær Lisa, der prøver at få sin forfængelige og selvoptagede chef Roxanne til at gå fra at være velfærdsminister til at blive Sveriges nye statsminister.

I serien følger vi et valgår i Sverige med det regerende socialistparti, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som lider under faldende vælgertilslutning i meningsmålingerne. De kæmper hårdt for at beholde magten, mens der kun er seks måneder tilbage til valget.

Prime Video Toppen Photo credit Ulrika Malm 2 989x660 1
(Foto: Amazon Prime Video)

Velfærdsministeriet er et lemfældigt populistisk initiativ fra regeringens og hele Rigsdagens side for at vise, at de rent faktisk bekymrer sig om velfærden. Lisa kæmper dagligt for at få den selvglade minister Roxanne til at præstere på toppen og holde hende smilende foran kameraerne.

Som et lyn fra klar himmel får de en umulig forespørgsel fra partiets spindoktor, den hårdhudede valggeneral Kaminsky. Roxanne skal være frontfigur og valglokomotiv ved årets valg.

Sammen begiver de tre sig ud på en besværlig rejse mod toppen. Men hvad er egentlig Kaminskys plan? Tror han på Roxanne, eller har han andre motiver? Serien følger personerne i deres komiske kamp om magten, mens uret tikker ned til valgdagen.

I hovedrollerne ses Sissela Benn, Klara Hodell Risberg og Robert Gustafsson (Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, Den usandsynlige morder).

Læs også Hvem dræbte Olof Palme? Den 28. februar 1986 blev den svenske statsminister skudt og dræbt på åben gade i Stockholm – først 34 år senere kom politiets konklusion.

Georgia Brown, der er Head of European Originals hos Amazon Studios, siger om den nye nordiske satsning:

“Vi er glade for at arbejde sammen med det talentfulde team hos FLX om at producere den første nordiske Amazon Original-serie. Vi har en ambitiøs plan om at levere det bedste lokale indhold til vores nordiske publikum, og dagens annoncering understreger vores engagement og investering i regionen.”

Optagelserne er allerede begyndt i Stockholm, og serien instrueres af Sara Haag. Toppen får premiere på Amazon Prime engang til efteråret.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Poker Face?

Close your eyes!

Aflyst!

Fra Yellowstone til spionthriller!

Gensyn!

Sidste sæson!

Scroll to Top