TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Norsk dystopi fra Viaplay: Fæstning Norge

Viaplay har en ny norsk originalserie på vej om et Norge, der har isoleret sig helt fra omverdenen.

forfatter
Publiceret 06/05/2022 - 13:54

Vores lokale nordiske streaming-tjeneste fortsætter sit imponerende tempo med lancering af lokale originalserier – til stor glæde for sine mange abonnenter.

Nu er Viaplay i gang med produktionen af en ny norsk serie, der foregår i den vestnorske hovedby Bergen og har Tobias Santelmann (Exit) i en af hovedrollerne. Viaplay lover os et “thriller-drama om dystopisk isolation”, og serien kommer til at hedde noget så ambitiøst som Fæstning Norge.

Festning Norge sesong 1 3 scaled 1
Tobias Santelmann i Fæstning Norge. (Foto: Viaplay)

Den nye serie er skrevet af Linn-Jeanethe Kyed (Benzin i blodet) og thriller-forfatteren John Kåre Raake (Bølgen, Skælvet). Ideen kom som en reaktion på, hvad forfatterduoen oplever som en stigende grad af isolationisme i Europa og Vesten.

I Fæstning Norge befinder vi os i et Norge anno 2037, som har kappet alle bånd til verdenssamfundet. Da en dødelig sygdom begynder at brede sig i det lukkede paradis, må indbyggerne betale en høj pris for det valg, de traf for ti år siden.

En enorm mur adskiller Norge fra omverdenen, og de selvforsynende nordmænd lever et beskyttet og privilegeret liv i deres nordiske paradis. Men da sygdommen bryder ud, indser indbyggerne hurtigt, at de er fanget bag den mur, der skulle beskytte dem. Hvad sker der egentlig, hvis man kapper alle bånd til omverdenen?

Festning Norge sesong 1 4 scaled 1
(Foto: Viaplay)

Santelmann spiller den karismatiske statsminister Grieg Amund Heyerdahl, som var manden, der overbeviste det norske folk om at isolere sig fra omverdenen ti år tidligere – et valg, der skal vise sig at blive skæbnesvangert.

Tobias Santelmann fortæller:

“Jeg synes, at med den situation, verden er i i dag, er Fæstning Norge ubehageligt aktuel. Den person, jeg spiller, statsminister Heyerdahl, er en mand med en klar vision for Norge; en leder, der tror på sine ideer, selv når landet står i midt i en enorm krise.”

festning norge selom 62737bf0516b3
Selome Emnetu i Fæstning Norge. (Foto: Viaplay)

Flere skuespillernavne vil blive afsløret i løbet af året, men allerede nu står det klart, at Selome Emnetu og britiske Russell Tovey får centrale roller.

Thriller-serien instrueres af Cecilie Mosli (Mammon) og Mikkel Brænne Sandemose (Ragnarok), og kommer til at bestå af otte afsnit. Den er ved at blive optaget i Bergen i disse dage og får premiere på Viaplay engang i løbet af 2023.

Læs også Norrøn gudeleg Netflix fortsætter med at give os lokalt indhold og leverer et frisk, omend noget ujævnt, skævt blik på den nordiske mytologi.

Det kan både blive en interessant, aktuel serie og et gigantisk flop ligesom norsk TV2’s Okkuperet (2015). Viaplay har i hvert fald sikret sig en masse kompetence både foran og bag kameraet, og plottet lyder spændende, så vi krydser fingre og vent spændt på næste år.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede