Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Norsk dystopi fra Viaplay: Fæstning Norge

Viaplay har en ny norsk originalserie på vej om et Norge, der har isoleret sig helt fra omverdenen.

Skrevet af / 06/05/2022 - 13:54
Norsk dystopi fra Viaplay: Fæstning Norge

Vores lokale nordiske streaming-tjeneste fortsætter sit imponerende tempo med lancering af lokale originalserier – til stor glæde for sine mange abonnenter.

Nu er Viaplay i gang med produktionen af en ny norsk serie, der foregår i den vestnorske hovedby Bergen og har Tobias Santelmann (Exit) i en af hovedrollerne. Viaplay lover os et “thriller-drama om dystopisk isolation”, og serien kommer til at hedde noget så ambitiøst som Fæstning Norge.

Festning Norge sesong 1 3 scaled 1
Tobias Santelmann i Fæstning Norge. (Foto: Viaplay)

Den nye serie er skrevet af Linn-Jeanethe Kyed (Benzin i blodet) og thriller-forfatteren John Kåre Raake (Bølgen, Skælvet). Ideen kom som en reaktion på, hvad forfatterduoen oplever som en stigende grad af isolationisme i Europa og Vesten.

I Fæstning Norge befinder vi os i et Norge anno 2037, som har kappet alle bånd til verdenssamfundet. Da en dødelig sygdom begynder at brede sig i det lukkede paradis, må indbyggerne betale en høj pris for det valg, de traf for ti år siden.

En enorm mur adskiller Norge fra omverdenen, og de selvforsynende nordmænd lever et beskyttet og privilegeret liv i deres nordiske paradis. Men da sygdommen bryder ud, indser indbyggerne hurtigt, at de er fanget bag den mur, der skulle beskytte dem. Hvad sker der egentlig, hvis man kapper alle bånd til omverdenen?

Festning Norge sesong 1 4 scaled 1
(Foto: Viaplay)

Santelmann spiller den karismatiske statsminister Grieg Amund Heyerdahl, som var manden, der overbeviste det norske folk om at isolere sig fra omverdenen ti år tidligere – et valg, der skal vise sig at blive skæbnesvangert.

Tobias Santelmann fortæller:

“Jeg synes, at med den situation, verden er i i dag, er Fæstning Norge ubehageligt aktuel. Den person, jeg spiller, statsminister Heyerdahl, er en mand med en klar vision for Norge; en leder, der tror på sine ideer, selv når landet står i midt i en enorm krise.”

festning norge selom 62737bf0516b3
Selome Emnetu i Fæstning Norge. (Foto: Viaplay)

Flere skuespillernavne vil blive afsløret i løbet af året, men allerede nu står det klart, at Selome Emnetu og britiske Russell Tovey får centrale roller.

Thriller-serien instrueres af Cecilie Mosli (Mammon) og Mikkel Brænne Sandemose (Ragnarok), og kommer til at bestå af otte afsnit. Den er ved at blive optaget i Bergen i disse dage og får premiere på Viaplay engang i løbet af 2023.

Læs også Norrøn gudeleg Netflix fortsætter med at give os lokalt indhold og leverer et frisk, omend noget ujævnt, skævt blik på den nordiske mytologi.

Det kan både blive en interessant, aktuel serie og et gigantisk flop ligesom norsk TV2’s Okkuperet (2015). Viaplay har i hvert fald sikret sig en masse kompetence både foran og bag kameraet, og plottet lyder spændende, så vi krydser fingre og vent spændt på næste år.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top