Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Norsk debutfilm troner Netflix-toppen

Debuterende norsk instruktør går helt til tops hos streaminggiganten.

Skrevet af / 19/03/2023 - 09:41
Norsk debutfilm troner Netflix-toppen

Den debuterende norske instruktør Anna Gutto have held med at signe selveste Juliet Binoche og Morgan Freeman til sin første spillefilm.

Netflix købte konceptet – og nu troner Paradise Highway på toppen av streaminggigantens liste over mest sete film.

Filmen havde global Netflix-premiere 1. marts og røg helt til tops efter lanceringen; der blev den  liggende i ni dage i Norden, og siden har den ligget jævnt på førstepladsen i New Zealand og Australien og på top fem i alle Netflix-regioner

Morgan Freeman og Juliet Binoche, ‘Paradise Highway’. (Foto: Netflix)

Gutto har skrevet en thriller om menneskehandel i transportbranchen med Binoche og Freeman i hovedrollerne. I andre hovedroller ses Frank Grillo (Captain America), Cameron Monaghan, Hala Finley og Christiane Seidel (The Queen’s Gambit).

I en pressemeddelelse uddyber Gutto filmens tilblivelse:

“Filmen foregår i Mississippi, men min interesse for emnet blev vakt under min opvækst i Oslo. Jeg har ventet i en rum tid på, at filmen skulle blive tilgængelig for et nordisk publikum. Derfor var det naturligvis en stor glæde, at den topper hitlisterne både i Norge og andre dele af verden, da den udkom.”

“Da jeg var teenager, blev der afsløret et bordel i den boligblok, hvor en af mine venner havde boet. Det at sexhandel finder sted i vores eget nabolag var noget, som jeg aldrig kunne slippe. I dag, hvor stigningen i antallet af flygtninge fører til endnu mere menneskehandel, er filmen desværre endnu mere aktuel. I Norge har piger, der er blevet bragt ulovligt ind i landet, ingen beskyttelse mod udvisning, hvis de går til politiet. Det er naturligvis svært at fange menneskehandlerne, når ofrene risikerer at blive sendt tilbage, hvor de kom fra, hvis de vidner – steder, hvor de samme menneskehandlere, som de vidner imod, ofte stadig har kontrollen.”

Paradise Highway Paradise Highway_1 (1) Paradise Highway_1 (1) Paradise Highway_1 (2) Paradise Highway_1 (3) Paradise Highway_1 (4) Paradise Highway
<
>
Paradise Highway (Foto: Netflix)

Juliette Binoche er fuld af lovord om den norske debutant:

Jeg var vild med Anna med det samme, jeg mødte hende. Hun viste styrke, åbenhed og sårbarhed på samme tid, og tog hånd om projektet som om et barn. Anna havde tillid til mig. Det gav mig vinger til at gøre det umulige muligt. Og ja, det var hendes første film, men jeg vidste med det samme, at jeg ville være en del af den.

 

Filmen har fået lidt blandede anmeldelser i Norge, men på det anerkendte amerikanske filmmagasin Variety var man imponerede:

“For those of you who have always wanted to see Juliette Binoche play a foul-mouthed truck driver — and you know who you are — ‘Paradise Highway’ delivers the goods, and then some. This counterintuitive casting is actually just one of the selling points for writer-director Anna Gutto’s solid and satisfying thriller …”

Læs også Ny dansk Netflix-thriller Netflix annoncerer premieredatoen for endnu en dansk originalserie.
Paradise Highway (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top