TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix Direct: Netflix tester flow-TV

Fra streaming til godt, gammeldags fjernsyn? Netflix Direct bliver streaming-tjenestens første TV-kanal.

forfatter
Publiceret 09/11/2020 - 17:09

Netflix har oplevet en eventyrlig vækst de seneste år. Den amerikanske streaming-tjeneste kan friste med et bredt underholdningstilbud, der har fået mange TV-seere til at vælge streaming frem for traditionelle, lineære TV-kanaler, også kaldet flow-TV. Derfor kan det virke lidt ironisk, at Netflix nu lancerer sin egen TV-kanal.

Læs også 48 millioner seere kan ikke tage fejl! Ratched er en af Netflix’ største succeser nogensinde.

Ja, du læste rigtigt! Den nye kanal hedder Netflix Direct og rulles til at begynde med ud i Frankrig som et pilotprojekt. Det rapporterer websitet Variety.

Vælger underholdningen for dig

Netflix Direct er kort og godt en almindelig, lineær TV-kanal, der sender udvalgt Netflix-indhold på fastlagte tidspunkter døgnet rundt. Den vil i første række være tilgængelig for abonnenter, men kun via en browser og ikke selve app’en. Den nye TV-kanal, der testes i Frankrig, skal sende både fransk og internationalt Netflix-indhold.

Det er ikke ualmindeligt, at Netflix tester nye funktioner i udvalgte regioner før en eventuel bredere lancering. Grunden til, at Netflix har valgt netop Frankrig, er franskmændenes TV-vaner, som stadig er meget lineært baseret, skriver Variety.

Ved at tilbyde sit indhold i lineær form kan det også tænkes, at Netflix formår at få flere franskmænd “hooked” på sit originale indhold. Hvis man først har set én episode, kan det som bekendt være fristende at logge på for at se en til!

Netflix Direct sender populært Netflix-indhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)

Står Norden for tur?

Her i Norden har vi længe været vant til at se, præcis hvad vi vil, hvornår vi vil – og ofte flere episoder i træk. Derfor kan Netflix’ franske satsning virke lidt retro-agtig. Men hvem ved – nogle gange kan det måske være rart at slippe for at vælge og i stedet bare se, “hvad der er på Netflix” lige nu?

Netflix Direct er som nævnt kun et pilotprojekt, og det er stadig usikkert, om kanalen kommer til de nordiske lande og resten af verden. Hvad synes du – kunne du tænke dig din egen Netflix-kanal?

Læs også Nu kommer Diana i The Crown Med november kommer den første natfrost, og mørket sænker sig her mod nord. Med andre ord en perfekt undskyldning for kvalitetstid foran TV’et.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dokumentar om norske Karpe på Viaplay Fra i dag kan du se den anmelderroste Karpe-dokumentar 'Væg Væg Væg' på Viaplay.
Vi vil have Shaman Durek som konge! Netflix har kogt en pinlig, til tider amatøragtig, gang sødsuppe på historien om det norske kronprinspar.
House of the Dragon: Handlingen lækket Handlingen i alle afsnit af den nye HBO-serie House of the Dragon er blevet lækket på Reddit.
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend