Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Leonardo DiCaprio vil lave amerikansk version af Druk

Den nykårede danske Oscar-vinder får snart et engelsksproget remake.

Skrevet af / 27/04/2021 - 11:15
Leonardo DiCaprio vil lave amerikansk version af Druk

Natten til mandag vandt den danske film Druk en Oscar som årets bedste fremmedsprogede film.

Det coronavenlige Oscar-show havde i øvrigt katastrofale seertal, hvor der for første gang i historien var under 10 millioner amerikanere, som bænkede sig foran TV-skærmene for at se Hollywood-stjernerne hylde hinanden.

Læs også Dansk Oscar-fest Dansk festaften i Hollywood i nat.

Under alle omstændigheder gik der mindre end et døgn, efter at takketalerne var liret af, og den røde løber rullet sammen, før ingen ringere end Leonardo DiCaprios produktionsvirksomhed Appian Way havde sikret sig rettighederne til at lave en amerikansk version af Druk.

Den danske film er i sandhed et skandinavisk projekt.

Instrueret af danske Thomas Vinterberg med et manuskript baseret på den norske psykiater Finn Skårderuds teori. Med danske Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe samt svensk-norske Maria Bonnevie i hovedrollerne. Filmens fotograf er norske Sturla Brandth Grøvlen, mens ligeledes norske Anne Østerud står for klipningen.

Læs også Alkoholens glæder og forbandelser Thomas Vinterberg giver et yderst fascinerende indblik i vi skandinavers komplicerede forhold til alkohol.

Psykiateren Finn Skårderud lancerede for ca. 20 år siden en noget kontroversiel teori: Mennesket er simpelthen født med omkring 0,5 promille for lidt (!). Med andre ord: Først efter to glas øl/vin er du “normal”, sjælen i harmoni og kroppen “i vater”.

Den danske instruktør Thomas Vinterberg blev fascineret af teorien og skrev et manuskript ud fra konceptet. Resultatet blev Druk (eller Another Round, som den hedder på engelsk).

En solidt beruset DiCaprio i The Wolf of Wall Street. (Foto: Warner Bros.)

Martin (Mads Mikkelsen) er historielærer på et gymnasium, men hvis han har mistet gejsten på hjemmebane, så har alt, hvad der hedder inspiration, entusiasme, engagement og livslyst, fuldstændig forladt hans arbejdsliv. Det kommer så vidt, at klassen i fællesskab – med deres forældre på slæb – indkalder til et møde, hvor de kræver, at han “tager sig sammen”.

Under en 40-års fødselsdag for kollegaen Nikolaj (Magnus Millang) bliver de fire svirebrødre enige om at udforske Skårderuds teori og gennemføre det som et studie med dertil hørende journalføring og notater. Kollegerne Tommy (Thomas Bo Larsen) og Peter (Lars Ranthe) tøver ikke med at kaste sig ind i projektet.

På engelsk bliver filmens titel også Another Round, og det forventes, at DiCaprio selv vil spille hovedrollen som Martin.

Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, der har skrev manuskriptet sammen, skal begge fungere som udøvende producenter på den amerikanske genindspilning af filmen.

Nu bliver der mere druk for stjernen Leonardo DiCaprio; her en scene fra The Wolf of Wall Street. (Foto: Warner Bros.)

Der var åbenbart stor rift om at sikre sig rettighederne til en engelsksproget version af Druk, hvor både DiCaprios produktionsselskab Appian Way, Studiocanal, Jake Gyllenhaals Nine Stories og Universal Pictures deltog i budrunderne.

Nu er det altså Leonardo DiCaprio, der kan smile bredest og skåle for “en runde til”.

Læs også Hedonisme på højtryk Mesterinstruktøren Martin Scorsese viser sig fra sin bedste side med denne fortolkning af storsvindleren Jordan Belforts erindringer om hans udsvævende liv i 90’erne med en overflod af damer, dope og dollars. Resultatet er en indimellem lidt lang, men også underholdende, fascinerende og imponerende film.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbage!

Mordet i Venedig: Klar til streaming!

Bedre end Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Forlænget!

Klar til streaming

Men Yellowstone er ikke (helt) død

Kommer til Disney+!

Sådan fungerer Dashtoon

0
Scroll to Top