Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lasse Hallström filmer for Viaplay

Tom Wlaschiha (fra ”Game of Thrones”) vil kunne opleves i den nye Hallström-film på Viaplay.

Skrevet af / 05/07/2022 - 08:51
Lasse Hallström filmer for Viaplay

Til efteråret er der premiere på Viaplays nye storfilm Hilma om den banebrydende svenske kunstner Hilma af Klint (1862-1944).

Bag filmen står den svenske instruktør Lasse Hallström (What’s Eating Gilbert Grape, Chocolat), som denne gang har sin datter, Tora Hallström, og kone, Lena Olin (Havana), i centrale roller. De to spiller henholdsvis den yngre og ældre udgave af Hilma.

Hilma 14
Hilma (Foto: Viaplay)

Game of Thrones– og Stranger Things-stjernen Tom Wlaschiha spiller en af hovedrollerne som den østrigske filosof Rudolf Steiner. Steiner grundlagde den spirituelle bevægelse antroposofi samt Waldorfpædagogikken, som Steinerskolen bygger på. Hilma af Klint var meget fascineret af Steiners filosofi og bevægelse, samtidig med at han blev en slags antagonist for hende. I løbet af sin karriere skabte Hilma af Klint mange tusind malerier, skitser og akvareller, som revolutionerede malerkunsten. Undervejs i arbejdet søgte hun ofte råd fra Rudolf Steiner. Men det var først mere end 20 år efter hendes død, at Hilma af Kints værker blev opdaget og vist frem for verden. Genopdagelsen af hendes værker anses som en af de største kunsthistoriske opdagelser i de senere år.

Læs også Plottet strammes En usædvanlig handlingsmættet sæson byder på nye overraskelser, uventede drejninger og personer, der rejser sig til storhed.

– Steiners ideer og arbejde har ikke bare inspireret den gådefulde Hilma af Klint og hendes utrolige kunst, men har også haft stor indflydelse frem til i dag. Det har været en morsom og inspirerende rejse at få lov at udforske disse menneskers livshistorie sammen med Lasse Hallström og resten af produktionen, siger Tom Wlaschiha.

Den britiske skuespiller Jazzy de Lisser (Game of Thrones) spiller rollen som Thomasine Andersson. Hun var sygeplejerske for Hilma af Klints mor og blev også Hilmas bedste veninde og livspartner. Sammen tog de på flere rejser rundt i Europa.

Det var et privilegium at få lov til at puste liv i historien om kvinder, som var langt forud for deres tid, siger Jazzy de Lisser.

Hilma 10 Hilma 11 Hilma 12 Hilma 13 Hilma 15 Hilma 2 Hilma 8 Hilma 9 Hilma 3 Hilma 5 Hilma 6 Hilma 7
<
>
Hilma (Foto: Viaplay)

Under indspilningen blev der lavet kopier af Hilma af Klints værker i naturlig størrelse.

– Jeg er utrolig taknemmelig over at få lov at arbejde med Tom Wlaschiha, der spiller rollen som Rudolf Steiner. Han var en af de få mænd, som Hilma virkelig så op til, og som var en autoritet for hende. På godt og ondt. Thomasine Andersson var Hilmas livspartner i de senere år, hendes hjælper og sekretær. Hun organiserede Hilmas arbejde, oversatte tekster til tysk og fulgte hende på alle rejser. Jazzy de Lisser spiller rollen med et utrolig autentisk tonefald, siger instruktør Lasse Hallström.

Læs også Tragikomedie-dronningen Endnu en gang byder Henriette Steenstrup på fortræffeligt, hjertevarmt tragikomisk hverdagsdrama.

Ud over de nævnte navne spiller Lily Cole, Cathrine Chalk, Rebecca Calder, Maeve Dermody, Anna Björk, Adam Lundgren, Martin Wallström og Jens Hultén med i filmen.

Hilma får premiere i biografen og eksklusivt på Viaplay til efteråret.

Filmen produceres af Helena Danielsson, Lasse Hallström og Sigurjon Sighvatsson.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top