Streaming

“Tiger på spring, drage i skjul” vandt en Oscar. Nu får kultfilmen en efterfølger.
Annonce
Annonce
forfatter

Den taiwanesiske mesterinstruktør Ang Lee instruerede Crouching Tiger, Hidden Dragon (som var filmens engelske titel), der vandt en Oscar som bedste udenlandske film i 2000. Den fik yderligere tre Oscar-priser for bedste fotografering, bedste musik og bedste scenografi.

Filmen er herudover den bedst indtjenende ikke-engelsksprogede film nogensinde.

Derfor er det måske ikke så underligt, at Netflix har taget det på sig at vise efterfølgeren, der kommer til at hedde Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. Helt usædvanligt får filmen nemlig premiere samtidig på Netflix og i en række IMAX-biografer i USA.

(Foto: Netflix)
(Foto: Netflix)

Fortsættelsen, som oprindeligt skulle have heddet Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, er ikke instrueret af Ang Lee, men Michelle Yeoh er tilbage i rollen som Yu Shu Lien, der i den første film havde til opgave at bevogte og transportere sværdet Green Destiny, som tilhørte hendes ven og hemmelige beundrer Li Mu Bai (spillet af Chow Yun Fat).

Nu må hun igen beskytte sværdet, som denne gang efterstræbes af en ond krigsherre. Heldigvis får hun hjælp af krigeren Meng Sizhao (Silent Wolf), som spilles af Donnie Yen. Ham kender fans af kung-fu film måske fra filmene om Ip Man, og ellers skal han også være med i den kommende Star Wars-film, Rogue One.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny får premiere på Netflix den 26. februar 2016 – både i USA og i Danmark. Her kan du se den første trailer: