Nyhed

Disney+ klar til at koge bjørn

Næste år kommer Disney+ med sin første originale nordiske serie.

Disney skaber en serie ud fra den svenske krimi-succes Koke bjørn.  

Disney+ har længe talt varmt om sine planer om en egenproduktion af nordisk originalindhold. Nu holder underholdningsgiganten, hvad den har lovet, og annoncerer sin første svenske originalserie.

Den kommende krimiserie, At koge bjørn, er baseret på Mikael Niemis kriminalroman, som har solgt millioner af eksemplarer på verdensbasis.

Den svenske bogforside til ‘At koge bjørn’. (Foto: Disney+)

Historien centrerer sig omkring en lokal præst, som tager sig af en bortløben og mishandlet samisk dreng. De to får gennem efterforskningen af en uventet drabssag et tæt venskab. 

At koge bjørn udspiller sig i sommeren 1852 i landsbyen Kengis i det allernordligste Sverige. Midt i det idylliske polarlandskab møder vi den nyudnævnte præst. Mens præsten har en åndelig åbenbaring, der sætter dybe spor i det samiske folk og torndalsfinnerne, findes liget af en hyrdepige i en mose. Derefter går landsbyens beboere på jagt efter en dræberbjørn, som de beskylder for at være gået amok.

Mens lokalsamfundet jagter bjørnen, som de mener er morderen, får præsten en snigende mistanke om, at der kan være en anden årsag. Ikke længe efter bliver en anden pige fundet død, og pastorens mistanke forstærkes. Sammen med Jussi, den fattige samedreng, efterforsker han de forskellige spor omkring de grusomme hændelser. 

Læs også Anbefalet juleunderholdning 10 dages afslapning med familien, men hvad skal I se, når I slapper af foran flimmeren?

I pressemeddelelsen uddyber Vibeke Lia (Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic):

Vi er ekstremt stolte over at kunne annoncere den allerførste nordiske originalproduktion fra Disney+. «At koge bjørn» har alt det, vi ønsker at tilbyde vores voksne publikum – en dyb og indholdsrig historie midt i det storslåede nordiske landskab. Jeg har en stor tro på, at den vil finde vej ind i hjertekulen hos publikum, også langt ud over Nordens grænser, noget vi glæder os vældigt til. I EMEA-markedet vil vi have 60 lokale produktioner til Disney+ inden 2024, samtidig med at vi fortsætter samarbejdet med fantastiske og nytænkende filmskabere og -producenter.

Forfatteren til ‘Koke bjørn’, Mikael Niemi. (Foto: Peter Knutson / Forlaget Oktober)

Forfatter Mikael Niemi følger op:

Jeg føler stor glæde og har store forventninger til produktionen af «At koge bjørn». Det bliver spændende at følge den samiske dreng Jussi og hans møde med pastoren, og at se deres kamp mod ondskaben, som hærger i den nordlige vildmark. Vi kommer til at følge en historie om kløgt og mod, men også menneskets længsel efter både guddommelig og menneskelig kærlighed.

Manuskriptet til At koge bjørn er skrevet af Jesper Harrie (Solsidan), og serien kommer til at få seks episoder.

<
>
At koge bjørn. (Foto: Disney+)

Disney Nordic oplyser nu, at serien skal instrueres af norske Trygve Allister Diesen, som bl.a. står bag Irvine Welsh’s Crime, spillefilmen Red (med Brian Cox i hovedrollen), samt var medskaber, forfatter og instruktør på Wisting og Torpedo.

Derudover kan Disney+ nu bekræfte, at store dele af produktionen vil finde sted i Finland.

At have en svensk manuskriptforfatter, en norsk instruktør, samt at hovedparten af produktionen skal finde sted i Finland, i en dramaserie som foregår i Sverige, er et bevis på, at ‘At koge bjørn’ fuldt og helt er en nordisk produktion. Der findes utroligt dygtige talenter i hele Norden, og jeg er meget stolt over, at vi har været i stand til at samle et stærkt team med folk fra intet mindre end tre lande til arbejdet med dette fantastiske projekt.

– Vibeke Lia, Disney+

Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.

Disney+ har endnu ikke annonceret datoer for indspilningsstart eller hvornår vi kan forvente streamingpremiere på denne svenske krimiserie.

Les videre
Exit mobile version