TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Darth Vader vil være præsident i Ukraine

Når Darth Mykolaiovych Vader ikke arbejder på sit kandidatur som landsleder, bruger han tiden på broderier, familien og sin golden retriever.

Døde Darth Vader virkelig i slutningen af “The Empire Strikes Back”, eller trak han sig, som Elvis, tilbage til en mere privat tilværelse, fjernt fra rampelyset?

Hvis man går en tur i den ukrainske havneby Odessa, kan man risikere at støde ind i den mest ikoniske filmskurk af dem alle, mens han lufter sin hund i parken eller køber ind supermarkedet.

Den mørke fyrste på indkøb. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters
Den mørke fyrste på indkøb. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Darth Mykolaiovych Vader (det hedder han faktisk!) har valgt at leve sit liv i skikkelse af Sith-fyrsten. Og han har store planer for sin by og sit land. Han stillede i efteråret op til posten som borgmester i Odessa, bakket op af et kontingent af storm troopers, og selv om han ikke vandt, opnåede han at blive nummer 15 ud af 42 kandidater.

I virkeligheden er Odessa nok for lille for Vader. Derfor arbejder han nu i stedet på at blive præsident for Ukraine. I en underskriftsindsamling på nettet opnåede han over 25.000 støtteerklæringer fra folk, der mente, at han kunne været et mindst lige så godt valg som den nuværende premierminister, Arseny Yatseniuk.

Nyhedstjenesten Reuters har mødt den mørke fyrste i hans lejlighed i Odessa, som han deler med sin kone og børn, og hvor han får tiden til at gå med broderier og boligindretning.

Det lyder skørt. Men man skal aldrig undervurdere Den Mørke Side!

Se Reuters billedserie om den ukrainske Darth Vader.

Kilde: Reuters

Artikelfoto: Valentin Ogrienko /Reuters

 

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.