Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bridgerton, sæson 3, del 2 – se traileren

Netflix varmer op til premieren på Bridgerton, anden del af sæson 3, med en ny trailer fra det poshe borgerskab i London.

Skrevet af / 04/06/2024 - 07:30
Bridgerton, sæson 3, del 2 – se traileren

Et par uger før jul afslørede Netflix, at tredje sæson af en af streaminggigantens mest populære serier, Bridgerton, ville blive delt i to. Et tilsyneladende populært træk blandt streamingtjenesterne i denne tid.

Første del (eps. 1-4) havde premiere den 16. maj, mens anden del (eps. 5-8) får sin længe ventede streamingpremiere i næste uge, den 13. juni.

Læs også Gaaab! Det fornemme, farveblinde borgerskab i London i det 19. århundrede vender tilbage, men denne omgang er betydeligt mindre fascinerende end tidligere sæsoner.

Netflix havde på forhånd lovet os “den mest skandaløse sæson til dato”; hvilket vi efter at have set hele første del af sæsonen ikke helt kunne være enige i – medmindre de mente, at det ville være “skandaløst”, hvis vi faldt i søvn til serien …

For nylig har Netflix frigivet traileren til den kommende del 2 af den tredje sæson.

 

Med sæson 3 ser det ud til, at serieskaberne har begået den kardinalsynd at fokusere mere på det politisk korrekte i, at “den grimme ælling” (eller “wallflower”, som hun kaldes i serien) kan blomstre og finde kærligheden, men har glemt at pakke det for så vidt interessante plot ind i et spændende narrativ.

I centrum for begivenhederne i denne runde, og dermed flittigt omtalt af Lady Whistledown – 1815’ernes lokale sladderdronning – står datteren af den noget skandaløse adelsfamilie Featherington, den yngste datter Penelope (Nicola Coughlan). En karakter, som i de første to sæsoner har befundet sig lidt i skyggen og i balsalens kroge, men som (delvist) blev afsløret som en dobbeltkarakter i den foregående sæson, og som samtidig dannede et varmt venskab med Colin Bridgerton (Luke Newton).

Læs også Mere pomp, pragt og opspændte bryster Bridgerton er afgjort blandt de mest potente kostumedramaer.

Nu er det altså Penelopes tur til at komme ud i lyset og shine – men selvjustitsen er stadig hård og hadsk blandt societykvinderne, anført af den ondskabsfulde Cressida (Jessica Madsen), den iltre Eloises veninde.

Bestemt ikke en skandaløst dårlig sæson, men bare så meget mere kedelig end de to foregående, og mere skabelonagtig. Hvor vi i løbet af to sæsoner har vænnet os til fascinerende karakterer, infame intriger og saftige detaljer, virker første del af tredje sæson som ét langt gab.

Bridgerton, sesong 3, del II_1 (5) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (9) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (8) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (7) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (3) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (2)
<
>
Bridgerton, sæson 3, del II (Foto: Netflix)

Den nye sæson følger Colin Bridgerton (Luke Newton) og Penelope Featheringtons (Nicola Coughlan) kærlighedsrejse.

Kedelig eller ej, så er det en ubestridelig kendsgerning, at Bridgerton stadig fængsler masserne. Første del opnåede den største åbningsweekend i seriens historie med over 41 millioner visninger i løbet af de første fire dage.

PS! I maj sidste år kom den meget succesfulde spin-off-serie Queen Charlotte – A Bridgerton Story, som fokuserer på den excentriske dronning Charlotte (India Amarteifio/Golda Rosheuvel) og hendes fascinerende og hårde rejse op ad briternes sociale rangstige.

Bridgerton, sæson 3 (Foto: Netflix)

Intrigen i det fine borgerskab i 1800-tallets London er baseret på Julia Quinns romanserie. I centrum for intrigerne står den velhavende London-familie Bridgerton, en enke med syv (!) børn, i et socialt lag, der er alt for optaget af prestige, status, sociale forbindelser og at klatre op ad rangstigen.

Der er skrevet otte bøger om familien, og Netflix gav sidste år grønt lys til sæson 3 og 4 af Bridgerton. Med den enorme succes, som serien har oplevet, forventer vi otte sæsoner.

Bridgerton, sæson 3, del II (Foto: Netflix)

Seriens skaber er Jess Brownell, mens Shonda Rhimes fortsætter som producent. Flere nye karakterer introduceres i sæson 3, heriblandt Lord Debling (Sam Phillips), som er en ny bejler til Coughlans Penelope.

Bridgerton-fans (og dem er der mange af! ) kan også se frem til, at flere af deres yndlingskarakterer fortsætter, bl.a. Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), Benedict Bridgerton (Luke Thompson), Queen Charlotte (Golda Rosheuvel), Lady Danbury (Adjoa Andoh), Cressida Cowper (Jessica Madsen), Will Mondrich (Martins Imhangbe), Alice Mondrich (Emma Naomi) og Featherington-søstrene Prudence Featherington (Bessie Carter) og Philipa Featherington (Harriet Cains).

Læs også Kongen krones – til tragedie! Netflix udvider Bridgerton-universet – og på en uventet original måde.

Rollebesætningen for sæson 3 består af:

 • Nicola Coughlan (Penelope Featherington)
 • Luke Newton (Colin Bridgerton)
 • Claudia Jessie (Eloise Bridgerton)
 • Luke Thompson (Benedict Bridgerton)
 • Golda Rosheuvel (Queen Charlotte)
 • Adjoa Andoh (Lady Danbury)
 • Ruth Gemmell (Violet Bridgerton)
 • Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley)
 • Hannah Dodd (Francesca Bridgerton)
 • Simone Ashley (Kate Sharma)
 • Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton)
 • Harriet Cains (Philipa Featherington)
 • Bessie Carter (Prudence Featherington)
 • Jessica Madsen (Cressida Cowper)
 • Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton)
 • Martins Imhangbe (Will Mondrich)
 • Will Tilston (Gregory Bridgerton)
 • Polly Walker (Portia Featherington)
 • Julie Andrews (Lady Whistledown)
 • Hugh Sachs (Brimsley)
 • Emma Naomi (Alice Mondrich)
 • Kathryn Drysdale (Genevieve Delacroix)
 • Sam Phillips (Lord Debling)
Nicola Coughlan, Bridgerton, sæson 3, del II. (Foto: Netflix)

Udover skandalerne lover Nicole Coughlan os den mest romantiske sæson til dato:

Season one was about passion, season two was about longing and season three, I think it’s romance all the way. It’s just so romantic like there was a lot of moments on set where we’d film something and we’d turn around and everyone would be sort of clutching their chest being like ‘oh my God, that kind of love!’ It’s really special and it stays very true to the books.”

Bridgerton, sæson 3 (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Scroll to Top