Endelig får Lyngdorfs flagskib HDMI 2.1

De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
Annonce
Annonce
forfatter

Det er ikke småpenge, man må af med for en surround-processor fra Lyngdorf – eller Steinway & Sons, for den sags skyld. Lyngdorfs flagskib MP-60 koster ca. 100.000 kroner, mens man næsten skal slippe det dobbelte for Steinway & Sons P300.

Man skal nok være lidt tosset for at bruge så mange penge på hjemmebiograf, især hvis man ikke kunne opgradere teknologien, når der kommer en ny HDMI-version eller understøttelse af nye formater.

Som vi fortalte i sommers, har Steinway Lyngdorf arbejdet på en opgradering af HDMI-kredskortene – til version 2.1 fra INVECAS – for disse to monstre af nogle surround-processorer. Nu meddeler selskabet så endelig, at opgraderingerne er her!

Lyngdorf Audio MP-60 opgraderes til MP-60 2.1, nu med HDMI 2.1 og understøttelse af op til 8K 60 Hz video. (Foto: Steinway Lyngdorf)

MP-60 2.1 og P300 2.1

Samtidig kommer selve processerne også i en opgraderet version i butikkerne. De hedder så MP-60 2.1 og P300 2.1 for at adskille dem fra modellerne med forældet indmad. Vi har hverken fået priser på opdatering af eksisterende processorer, eller hvad de nye vil koste. Men vi har fået en bekræftelse fra Steinway Lyngdorf på, at der bliver et pristillæg på de nye produkter.

HDMI 2.1 betyder, at processorer nu understøtter:

Annonce
  • 8K 50/60 Hz med 40 Gbit/s og 4K 100/120 Hz med 18 Gbit/s i henhold til HDMI 2.1-specifikationerne
  • Enhanced Audio Return Channel (eARC)
  • Auto Low Latency Mode (ALLM) og Variable Refresh Rate (VRR)
  • Statisk og dynamisk HDR, som giver udvidet dynamisk omfang og farverum
  • HDCP 2.3 kopibeskyttelse
Steinway & Sons P300 2.1 er processoren til dem, der har for mange penge. Nu med 8K-understøttelse. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Hvad med MP-40?

Opdateringen kommer både til Steinway & Sons- og Lyngdorf Audio-produkter. Efter Steinway & Sons P300 og Lyngdorf Audio MP-60 vil det næste naturlige trin nok være at udskifte HDMI-modulerne i den nyere MP-40.

Læs også
“Perfekt lyd efter eget ønske” Lyngdorf MP-40 er en teknologisk troldmand af en surround-processor, der korrigerer lyden perfekt til rummet. Derefter kan den lyde, præcis som du vil.

Den har i forvejen HDMI 2.0b med eARC og vil så være ret fremtidssikret, når 8K for alvor slår igennem. Bare sørg for at koble alle 8K-kilder direkte til TV’et og ikke gennem processoren.

Dansk forhandler er HiFi Klubben.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Den trådløse dørklokke genkender, hvem der ringer på døren.
Samsung har annonceret et partnerskab med Google, der nu tilføjer virksomhedens portefølje af Nest-produkter til SmartThings.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Billig indgangsbillet til analog fotografering.
Lyngdorfs flagskibsforstærker kan nu afspille de højopløste MQA-lydfiler fra blandt andet Tidal.
Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!