Nyhed

Endelig får Lyngdorfs flagskib HDMI 2.1

De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
forfatter

Det er ikke småpenge, man må af med for en surround-processor fra Lyngdorf – eller Steinway & Sons, for den sags skyld. Lyngdorfs flagskib MP-60 koster ca. 100.000 kroner, mens man næsten skal slippe det dobbelte for Steinway & Sons P300.

Man skal nok være lidt tosset for at bruge så mange penge på hjemmebiograf, især hvis man ikke kunne opgradere teknologien, når der kommer en ny HDMI-version eller understøttelse af nye formater.

Som vi fortalte i sommers, har Steinway Lyngdorf arbejdet på en opgradering af HDMI-kredskortene – til version 2.1 fra INVECAS – for disse to monstre af nogle surround-processorer. Nu meddeler selskabet så endelig, at opgraderingerne er her!

Lyngdorf Audio MP-60 opgraderes til MP-60 2.1, nu med HDMI 2.1 og understøttelse af op til 8K 60 Hz video. (Foto: Steinway Lyngdorf)

MP-60 2.1 og P300 2.1

Samtidig kommer selve processerne også i en opgraderet version i butikkerne. De hedder så MP-60 2.1 og P300 2.1 for at adskille dem fra modellerne med forældet indmad. Vi har hverken fået priser på opdatering af eksisterende processorer, eller hvad de nye vil koste. Men vi har fået en bekræftelse fra Steinway Lyngdorf på, at der bliver et pristillæg på de nye produkter.

HDMI 2.1 betyder, at processorer nu understøtter:

  • 8K 50/60 Hz med 40 Gbit/s og 4K 100/120 Hz med 18 Gbit/s i henhold til HDMI 2.1-specifikationerne
  • Enhanced Audio Return Channel (eARC)
  • Auto Low Latency Mode (ALLM) og Variable Refresh Rate (VRR)
  • Statisk og dynamisk HDR, som giver udvidet dynamisk omfang og farverum
  • HDCP 2.3 kopibeskyttelse
Steinway & Sons P300 2.1 er processoren til dem, der har for mange penge. Nu med 8K-understøttelse. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Hvad med MP-40?

Opdateringen kommer både til Steinway & Sons- og Lyngdorf Audio-produkter. Efter Steinway & Sons P300 og Lyngdorf Audio MP-60 vil det næste naturlige trin nok være at udskifte HDMI-modulerne i den nyere MP-40.

“Perfekt lyd efter eget ønske” Lyngdorf MP-40 er en teknologisk troldmand af en surround-processor, der korrigerer lyden perfekt til rummet. Derefter kan den lyde, præcis som du vil.

Den har i forvejen HDMI 2.0b med eARC og vil så være ret fremtidssikret, når 8K for alvor slår igennem. Bare sørg for at koble alle 8K-kilder direkte til TV’et og ikke gennem processoren.

Dansk forhandler er HiFi Klubben.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.