Search
Generic filters

En strøm af trådløshed

Pioneer satser stærkt på to-kanals forstærkere med streaming - og DAB+ radio.

Ingen lyd uden ledning, plejede vi at sige, men det holder ikke længere. Nu skal der streames, og det tager Pioneer alvorligt. De har på IFA 2016-messen udsendt en række nye forstærkere og netværksafspillere, som alle er trådløse.

Og det handler ikke om Bluetooth, nej, der er også Wi-Fi og AirPlay integreret.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Som denne NC-50DAB, som vist på billedet herover, samt i artikelbilledet. En trådløs stereoreceiver med dual-band Wi-Fi, AirPlay, Bluetooth, DAB+ radio, webradio, Google Cast, samt Spotify, Deezer og Tidal integreret. Her kan du streame musik direkte fra telefonen, og tilslutte både analoge og digitale lydkilder på bagsiden.

Den har også en cd-afspiller, USB-indgang på forsiden og støtte for alle filformater op til 24-bits højtopløste musikfiler.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

En praktisk løsning for dem, der ønsker at opgradere anlægget med streaming uden at kaste penge efter et rackfuld enheder. Prisen bliver ca. 7.200 kroner, og den er allerede klar til oktober.

Den noget billigere SX S30DAB havner på ca. 4.800 kr. Her må du undvære cd-afspilleren, men får stadig internetradio, DAB+ radio, Wi-Fi og Bluetooth, ligesom på storebror.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Hvis man ser på bagsiden af modtageren, ser man, at den har HDMI-indgang samt analoge og digitale lydindgange. En moderne to-kanals modtager, for dem, der ikke har brug for egentlig hjemmebio.

annonce
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Der kommer også en række mindre anlæg med eller uden højttalere og alle med streaming integreret – og Pioneer planlægger at lade dem alle kommunikere indbyrdes i fremtiden.

annonce

En opdatering af softwaren kan gøre det muligt at sammenkoble trådløse enheder fra Pioneer, Onkyo og TEAC, så de kan bruges i separate lokaler, hvor man kan streame til dem. Ligesom med multirumshøjttalere, ud over at du her ikke er bundet til, at alle skal være fra samme producent.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Dette er en af to trådløse cd-afspillere(!) Fra Pioneer. PD-10AE og 30AE understøtter også afspilning af 24-bit hi-res-lyd, og 3AE har desuden digitale lydudgange til tilslutning af en ekstern DAC.

Kommenter

Skriv et svar

Læs også

Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.
Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
JBL LIVE 400BT forsvinder fra sortimentet hos flere elektronikkæder på grund af mistanke om sundhedsfarlige mængder af kræftfremkaldende stof.
Apple bekræfter nu, hvad mange har haft mistanke om: Det varer lidt, inden vi kan købe iPhone 12.
Nu kan du cruise med 350 km/t, mens du lytter til perfekt timede rytmer fra Naim!
Billeder af Samsung Galaxy Z Fold 2 lækket på internettet.
Efter tysk test viste tilstedeværelse af kræftfremkaldende stoffer, fjerner elektronikkæden POWER hovedtelefoner fra hylderne i hele Norden.
Sony røber nu, hvilke af deres TV’er der officielt bliver kompatible med PlayStation 5.

Aktuelle tilbud

Annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.