Search
Generic filters

Ekstremt lommekamera

Panasonic Lumix LX15 har den vildeste zoom, vi har set på et lommekamera.

Det, der gør zoomen vild, er ikke en 1000 x zoomfaktor – for det har den ikke. Den har såmænd blot 3 gange: fra 24 – 72 mm. Det vilde er lysstyrken, der på vidvinkel er f1.4. Det betyder, at optikken slipper meget mere lys ind end en 24 mm f2.8 med, der dermed kræver kortere lukketid eller højere ISO-følsomhed. Og begge dele går ud over skarpheden af dine billeder.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Kameraet er bygget op omkring en 20-megapixel CMOS-billedsensor på 1″ størrelse. Det er en type af billedsensor, vi har set gode resultater med i lignende kameraer fra Canon, Sony og Panasonic.

På fronten sidder som sagt en 24 -72 mm zoom, hvor lysstyrken når op på F2.8 på 72 mm, men det er stadig det bedste, vi til dato har set på en lommekamera.

Objektivet har optisk billedstabilisator, og er Leica-mærket som Panasonic altid gør, når de har lavet noget, de synes er særlig godt.

4K-video
Kameraet har også 4K-video, og kan hente 4K-stills fra videostrømmen. En søger er der mærkeligt nok ikke. I stedet satser Panasonic på, at den store 180-graders vipbare touchskærm vil give folk god nok kontrol over eksponering og beskæring.

Der er til gengæld andre ting at glæde sig over. Som 3 cm makrogrænse, fokus-markjering (peaking), og 10 billeder/s skudtakt.

For ikke at forglemme Panasonics DFD (Depth from Defocus) fokussystem, som beregner afstanden lynhurtigt, råfiloptagelse og op til 120 fps-videooptagelse til slowmotion.

annonce

Lumix LX15 bliver ikke blandt markedets billigste kameraer, med en pris på friske 6.499 kroner lander det i den øverste klasse, når det kommer til salg fra november.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.
  Vi loves toplyd til lavpris.
  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.
  Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
  Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.