Search
Generic filters

Ekstrem autofokus i Sony a6400

Sonys sejeste kamera har videregivet sin autofokus til det lille a6400.

Man kan mistænke Sony for ensidigt fokus på deres – i øvrigt glimrende – full-frame systemkameraer. De mindre kameraer har, med undtagelse af den kompakte RX-serie, ikke fået nogen opdateringer i lang tid.

Men nu er det altså a6300’s tur – langt om længe, kan man sige. For selv om det var et godt kamera i sin tid, er udviklingen løbet fra det. Derfor er det så meget desto mere spændende at se, hvad Sony har gjort med arvtageren a6400.

Læs testen af de bedste rejsekameraer her.

(Foto: Sony)

Bionz X-processor

De har simpelthen taget deres hurtigste kamera, Sony a9, og doneret autofokusprocesseringen fra dét til det nye a6400. Det har gjort kameraet til det hurtigste i sin klasse med en fokustid på ned mod 0,02 sekunder. Real-time trackingen fra a9 skal også gøre a6400 betydelig bedre på følgefokus. Især ved øjenfokus, som Sony allerede er bedst i klassen til.

Skarpt fokus på øjnene, her på en model, der pludselig vender sig mod kameraet. (Foto: Sony)

Real-time tracking og Lock-on AF registrerer afstand, form og farver, og følger ansigter og øjne – højre, venstre eller begge – så kameraet kan følge bevægelser også uden at spore motivet kun på ansigter.

Billedet nedenfor er taget med et a6400 og med følgefokus for at vise, hvor skarpt det kan blive, når følgefokus fungerer.

Sonys Kimio Maki om den næste generation af kameraer.

annonce
(Foto: Sony)

Den stærkt forbedrede autofokus fungerer også på video, og de 425 fokuspunkter – fase- eller kontrastbaserede – dækker mere end 80 procent af billedområdet.

annonce

Autofokus på full-frame-kameraerne a7 III og a7R III vil også få bedre øjenfokus, både til mennesker og dyr. Det kommer i en firmware-opdatering til kameraerne senere.

Sony har arbejdet med jpeg-processeringen for bedre farver, som her på hudtoner. (Foto: Sony)

Bedre skudtakt og buffer

Skudtakten med følgefokus er opgivet til 11 fps (billeder i sekundet) med op til 116 eksponeringer i jpeg-kvalitet eller 46 i raw-filformat. Kameraet har også lydløs lukker, hvor skudtakten falder til 8 fps.

Kameraets 24 megapixel APS-C-billedsensor har en lysfølsomhed på op til ISO 102.400, og Sony har arbejdet på støjalgoritmerne for at give skarpere billeder med finere detaljer ved høj ISO.

(Foto: Sony)

4K-video

a6400 har også 4K-video fra hele billedfladen, og autofokus er mere fleksibel ved optagelse end før. Desuden har det fået HLG (Hybrid Log-Gamma), understøttelse af HDR, S-Log 2 og 3 til gradering samt intervalfotografering, ligesom det har mikrofonindgang. Eller – som på billedet nedenfor – en rig med mikrofonmikser og tilslutning til hovedtelefoner.

annonce
(Foto: Sony)

Fra 8.000 kroner

Kameraet har også en 7,6 cm touch-skærm, der kan vippes 180 grader. Med en moderat opløsning på 921.000 billedpunkter. Den elektroniske OLED-søger er videreført. Det samme gælder batteriet og de fleste af de eksterne funktioner.

Sony a6400 bliver tilgængeligt i februar 2019 med en startpris på ca. 8.000 kroner og kan leveres uden objektiv eller i sæt med enten den kompakte 16-50 mm f/3.5-5.6 eller den større 18-135 mm f/3.5-5.6 zoom.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.
  Vi loves toplyd til lavpris.
  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.