TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Denne OLED-skærm kan bøjes

LG Display lancerer ny bøjelig 48 tommers OLED-monitor til gaming og TV-kiggeri.

LG er kendt for at levere OLED-skærme i forskellige størrelser og faconer, og nu kommer den første OLED-skærm, der kan skifte mellem flad og buet form!

I en pressemeddelelse kundgør LG Display en bøjelig OLED-skærm på 48 tommer, der er optimeret til gaming. Den skal vises frem på CES 2021 i næste uge og er efter sigende verdens første af sin slags.

BØJELIG OLED MED INDBYGGET LYD

Hensigten med den bøjelige OLED er, at den kan bruges som traditionel fladskærm, når man ser TV, og som buet skærm, når man spiller.

Den 48 tommer store OLED-skærm kan bøjes med en krumningsradius på op til 1000 millimeter for at give en bedre seeroplevelse, når man sidder tæt på skærmen. Den buede skærm giver så en jævn afstand til både midten af skærmen og kanterne.

LG’s ultratynde OLED-skærme er kendt for deres fleksible egenskaber. Her er det den eksisterende Wallpaper OLED, der “flekses” på en messe ved en tidligere lejlighed. (Foto: LG)

Desuden er OLED-skærmen udstyret med indbygget lyd – eller Cinematic Sound, som LG kalder det. OLED-panelet er nemlig i stand til at vibrere og således skabe lyd, der opleves som kommende direkte ud af skærmen. Det er en teknik, der ligner den, vi kender fra Sonys OLED-skærme med Acoustic Surface-lydløsning.

LG er ellers sparsomme med detaljer og tekniske specifikationer, men der er tale om en 4K OLED-skærm i 16:9-format, som har en responstid på 0,1 ms og understøtter opdateringsfrekvenser på op til 120 Hz. Perfekt til gaming, med andre ord!

TV-duel: 48 tommers OLED fra Sony og LG LG og Sony er de første til at tilbyde OLED-skærme i 48 tommers størrelse. Men hvilket af disse kompakte TV’er fungerer bedst og til hvad? Det er tid til en mini-OLED-duel!

Rent formelt er det paneldivisionen LG Display og ikke TV-producenten LG Electronics, der har udsendt nyheden. Det er alligevel nærliggende at tro, at vi med tiden vil få en officiel LG-model at se. Måske også fra andre producenter som Sony, Philips og Panasonic efterhånden? Det vil tiden vise!

Kilde: LG Display pressemeddelelse

https://youtu.be/4spy-VVPI6E

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.