Nyhed

Samsung gør comeback på pc-markedet

Efter flere års fravær er Samsung tilbage i butikkerne med tre nye bærbare computere: Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex.
forfatter

Sidste gang vi testede en bærbar computer fra Samsung var i 2016, hvor Samsung Galaxy TabPro S var på testbænken. Og dét produkt var sågar en undtagelse, for faktisk trak Samsung sig fra hele det europæiske pc-marked allerede i 2014, hvor det sydkoreanske firma ellers havde været til stede med en serie af glimrende Windows-computere under navnet Samsung ATIV.

Siden har der været musestille omkring Samsung for så vidt angår bærbare computere, men nu kommer koreanerne stærkt tilbage med hele tre nye laptops, der alle bliver en del af Samsungs Galaxy-serie, der som bekendt også inkluderer smartphones, tablets og smart-ure.

De tre nye Samsung-bærbare er Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex, der alle blev lanceret på de internationale markeder sidste efterår, men altså først nu kommer i de danske butikker.

Galaxy Book S

Den ultraslanke computer er 11,8 mm tynd med en vægt på 950 gram. Galaxy Book S er designet uden ventilator, hvilket både muliggør et tyndere kabinet og hjælper computeren med at køre lydløst selv under intensive arbejdsperioder.

Samsung Galaxy Book S er udstyret med 13,3” LCD touch-skærm i Full HD-opløsning. Med udendørstilstand aktiveret får skærmen en maximal lysstyrke på 600 nit.

Samsung Galaxy Book S. (Foto: Samsung)

Under tastaturet sørger en Intel Core i5-processor samt 8 GB RAM for at drive værket. Computeren har 512 GB indbygget lagerplads, som kan udvides med yderligere 512 GB via microSD-kort. Udover kortlæseren har Galaxy Book S to USB-C-porte samt 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner. Lyden leveres ai øvrigt af fire stereohøjttalere.

Den nye computer leveres med Windows 10 Home og er klar i butikkerne d. 30. juni til en vejledende pris på 9.800 kroner.

Galaxy Book Ion

I følge Samsung er Galaxy Book Ion en kraftig pc for dem, som ikke vil gå på kompromis med fleksibilitet og ydeevne.

Den er ultratynd og bygget i sølvfarvet og ultralet magnesium, som holder kabinettet køligt.

Galaxy Book Ion kommer i størrelserne 15,6” og 13,3”. Begge modeller kommer med 10. generation Intel Core i5- eller i7-processor. Opløsningen er Full HD uanset skærmstørrelse.

Modellen i 13,3″ vejer under et kilo. Størrelsen til trods har den en batteritid på op til 22 timer. Skærmen har QLED-teknologi, som skal give forbedret farvegengivelse i kombination med justerbar og kraftfuld lysstyrke. Den trådløse batterideling gør det nemt at oplade andre enheder via computerens touchpad.

Samsung Galaxy Book Ion. (Foto: Samsung)

15,6 ”modellen kan også udvides med ekstra hukommelse og lagerplads. Hvor 13,3″-modellen leveres med 8 GB RAM og 512 GB indbygget SSD, så kommer 15,6″-udgaven af Galaxy Book Ion med 16 GB RAM og 512 GB SSD, men der er altså plads i computerens kabinet til, at begge dele kan udvides.

Ligesom Galaxy Book S kommer begge Galaxy Ion-modeller med Windows 10 Home. De har 2 x Thunderbolt 3-porte samt HDMI-indgang. Begge maskiner er klar i butikkerne d. 30. juni til en vejledende pris på hhv. 12.100 kroner (13,3″ med Core i5), 14.300 kroner (13,3″ med Core i7) og 15.100 kroner (15,6″).

Galaxy Book Flex

Her er der tale om en hybridcomputer, der kommer med den samme S-Pen, som vi kender fra Samsungs Galaxy Note-smartphones.

Det sammenklappelige design med 360-graders hængsler og touch-skærm betyder, at Book Flex kan fungere som en notesblok, en overflade, der kan tegnes på eller som et flipboard til let at se præsentationer eller film uden forstyrrelser. Book Flex har op til 20 timers batteritid og er udstyret med en 13,3″ Full HD QLED-skærm.

Samsung Galaxy Book Flex. (Foto: Samsung)

Den medfølgende S Pen gør det nemt at tage noter og tegne direkte på skærmen eller bruge berøringskontrollen til hurtigt at skifte mellem billeder i en præsentation.

Under tastaturet sidder der en Intel Core i7-processor samt 16 GB RAM og en 256 GB SSD. Også denne maskine tillader udvidelse af lagerpladsen via microSD. Af øvrige porte byder Galaxy Book Flex på 2 x Thunderbolt 3 samt 1 x USB-C.

Samsung Galaxy Book Flex kommer selvfølgelig også med Windows 10 Home og kan ligeledes købes fra d. 30. juni til en vejledende pris på 15.000 kroner.

Tilgængelighed

Alle de nye Galaxy Book-modeller understøtter Samsungs egen DeX-teknologi, hvilket betyder, at brugeren nemt kan få adgang til filer og andre data på sin Galaxy smartphone via computeren. Selvom de nye modeller først har officiel salgsstart i slutningen af måneden, kan de allerede forudbestilles fra i dag via Elgiganten samt på Samsungs webshop.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.