Search
Generic filters

Samsung gør comeback på pc-markedet

Efter flere års fravær er Samsung tilbage i butikkerne med tre nye bærbare computere: Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex.

Sidste gang vi testede en bærbar computer fra Samsung var i 2016, hvor Samsung Galaxy TabPro S var på testbænken. Og dét produkt var sågar en undtagelse, for faktisk trak Samsung sig fra hele det europæiske pc-marked allerede i 2014, hvor det sydkoreanske firma ellers havde været til stede med en serie af glimrende Windows-computere under navnet Samsung ATIV.

Siden har der været musestille omkring Samsung for så vidt angår bærbare computere, men nu kommer koreanerne stærkt tilbage med hele tre nye laptops, der alle bliver en del af Samsungs Galaxy-serie, der som bekendt også inkluderer smartphones, tablets og smart-ure.

De tre nye Samsung-bærbare er Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex, der alle blev lanceret på de internationale markeder sidste efterår, men altså først nu kommer i de danske butikker.

Galaxy Book S

Den ultraslanke computer er 11,8 mm tynd med en vægt på 950 gram. Galaxy Book S er designet uden ventilator, hvilket både muliggør et tyndere kabinet og hjælper computeren med at køre lydløst selv under intensive arbejdsperioder.

Samsung Galaxy Book S er udstyret med 13,3” LCD touch-skærm i Full HD-opløsning. Med udendørstilstand aktiveret får skærmen en maximal lysstyrke på 600 nit.

Samsung Galaxy Book S. (Foto: Samsung)

Under tastaturet sørger en Intel Core i5-processor samt 8 GB RAM for at drive værket. Computeren har 512 GB indbygget lagerplads, som kan udvides med yderligere 512 GB via microSD-kort. Udover kortlæseren har Galaxy Book S to USB-C-porte samt 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner. Lyden leveres ai øvrigt af fire stereohøjttalere.

Den nye computer leveres med Windows 10 Home og er klar i butikkerne d. 30. juni til en vejledende pris på 9.800 kroner.

Galaxy Book Ion

I følge Samsung er Galaxy Book Ion en kraftig pc for dem, som ikke vil gå på kompromis med fleksibilitet og ydeevne.

Den er ultratynd og bygget i sølvfarvet og ultralet magnesium, som holder kabinettet køligt.

Galaxy Book Ion kommer i størrelserne 15,6” og 13,3”. Begge modeller kommer med 10. generation Intel Core i5- eller i7-processor. Opløsningen er Full HD uanset skærmstørrelse.

Modellen i 13,3″ vejer under et kilo. Størrelsen til trods har den en batteritid på op til 22 timer. Skærmen har QLED-teknologi, som skal give forbedret farvegengivelse i kombination med justerbar og kraftfuld lysstyrke. Den trådløse batterideling gør det nemt at oplade andre enheder via computerens touchpad.

Samsung Galaxy Book Ion. (Foto: Samsung)

15,6 ”modellen kan også udvides med ekstra hukommelse og lagerplads. Hvor 13,3″-modellen leveres med 8 GB RAM og 512 GB indbygget SSD, så kommer 15,6″-udgaven af Galaxy Book Ion med 16 GB RAM og 512 GB SSD, men der er altså plads i computerens kabinet til, at begge dele kan udvides.

Ligesom Galaxy Book S kommer begge Galaxy Ion-modeller med Windows 10 Home. De har 2 x Thunderbolt 3-porte samt HDMI-indgang. Begge maskiner er klar i butikkerne d. 30. juni til en vejledende pris på hhv. 12.100 kroner (13,3″ med Core i5), 14.300 kroner (13,3″ med Core i7) og 15.100 kroner (15,6″).

Galaxy Book Flex

Her er der tale om en hybridcomputer, der kommer med den samme S-Pen, som vi kender fra Samsungs Galaxy Note-smartphones.

Det sammenklappelige design med 360-graders hængsler og touch-skærm betyder, at Book Flex kan fungere som en notesblok, en overflade, der kan tegnes på eller som et flipboard til let at se præsentationer eller film uden forstyrrelser. Book Flex har op til 20 timers batteritid og er udstyret med en 13,3″ Full HD QLED-skærm.

Samsung Galaxy Book Flex. (Foto: Samsung)

Den medfølgende S Pen gør det nemt at tage noter og tegne direkte på skærmen eller bruge berøringskontrollen til hurtigt at skifte mellem billeder i en præsentation.

Under tastaturet sidder der en Intel Core i7-processor samt 16 GB RAM og en 256 GB SSD. Også denne maskine tillader udvidelse af lagerpladsen via microSD. Af øvrige porte byder Galaxy Book Flex på 2 x Thunderbolt 3 samt 1 x USB-C.

Samsung Galaxy Book Flex kommer selvfølgelig også med Windows 10 Home og kan ligeledes købes fra d. 30. juni til en vejledende pris på 15.000 kroner.

Tilgængelighed

Alle de nye Galaxy Book-modeller understøtter Samsungs egen DeX-teknologi, hvilket betyder, at brugeren nemt kan få adgang til filer og andre data på sin Galaxy smartphone via computeren. Selvom de nye modeller først har officiel salgsstart i slutningen af måneden, kan de allerede forudbestilles fra i dag via Elgiganten samt på Samsungs webshop.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget

  Bose Frames

  Vejl.pris 1999 kr Funky solbriller med indbygget lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.