Razer-webcam klarer sig uden lys

Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Annonce
Annonce
forfatter

Webcams er takket være coronaisolationen blevet hot. I stedet for bare at være en “rar-at-have” feature er det blevet bindeledet til kolleger, venner og familie. Den forbindelse lover Razer nu at gøre klarere og mindre grynet.

Razer Kiyo Pro er webcam, der henvender sig til både hjemmekontorarbejdere og gamere. Som kan være de selv samme personer – blot på forskellige tider af døgnet.

Nøglen til begge er lysfølsomhed. På hjemmekontoret er udfordringen svært kontrollerbare lyskilder, navnlig modlys fra vinduer bag brugeren. Og i gaminghulen er der ofte sparsomt eller slet intet lys, bortset fra lyset fra skærmen.

Razer Kiyo Pro bruger en Sony IMX327-billedsensor, som normalt anvendes i overvågningskameraer (hvad man sådan set også kan betragte webcams som – bare frivilligt).

Webkameraet er blevet vores bindeled til verden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle. (Foto: Razer)

Som webcam flest kan Kiyo Pro monteres med en klembøjle på toppen af skærmen. Der er også gevind til montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til forveksling en “rigtig” optik til et systemkamera. Det er faktisk lidt kækt.

Annonce

Kameraet har en følsomhed på f/2.0 – hvilket er virkelig lovende – og de udvalgte billedeksempler, vi har fået at se, lover godt. Vi har selvfølgelig bestilet et testeksemplar, så vi kan afprøve det i virkeligheden.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 billeder i sekundet. Eller Full HD video i HDR-farverum med 30 billeder i sekundet. Vi har ikke fået en dansk pris at vide endnu, men med en pris på EUR 210, gætter vi på ca. 1.800 kroner i butikkerne.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.