Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Philips giver dig to skærme i én

Superbredskærmen på 44,5 tommer er så bred, at den får plads til hele sit lange navn, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden af hinanden, men uden midtersprosse.

Skrevet af / 30/03/2023 - 13:54
Philips giver dig to skærme i én

Mange har brug for at have flere programmer åbne ad gangen, og så er det fristende at koble to skærme op ved siden af hinanden. Men det er bare ikke praktisk med en tyk, lodret sprosse midt i synsfeltet. Man må vælge mellem at dreje hovedet lidt, når man skal kigge fra den ene skærm til den anden, eller at have en skærm lige foran sig og den anden som sekundær skærm ude i siden.

Philips 45B1U6900C rear angle-scaled
Foto: Philips

Superbred skærm fungerer som to

Med en superbred 32:9 skærm som Philips 45B1U6900C behøver du ikke at tænke på det – den er som to rammeløse skærme i én. Det betyder også, at laptopbrugere med et skærmkort, som ikke understøtter to skærme, endelig kan udvide skrivebordet. Har du for eksempel en 13-tommers Macbook Air eller Pro, vil denne kun understøtte én ekstern skærm. Her kan Philips-skærmen være ideel.

Denne skærm kan altså erstatte to skærme til én computer. Men den kan også fungere med to computere! Hvis du kobler begge til skærmen, vil den vise et billede fra hver ved siden af hinanden. Begge computere kan styres med samme mus og tastatur, du skifter mellem dem via skærmmenuen.

Skærmens fod lader dig justere skærmen op og ned, og du kan vippe den nogle grader frem og tilbage.

Philips 45B1U6900C top angle-scaled
Foto: Philips

God opløsning – men ikke til gaming

Opløsningen er på 5.120 x 1.440 pixel, altså som to 2.560 x 1.440 skærme ved siden af hinanden. Det mener vi er fornuftigt med tanke på skærmstørrelsen, som trods alt ikke er højere end en 24-tommers 16:9-skærm. Vær dog opmærksom på, at skærmfrekvensen er begrænset til 75 kHz, som ikke er optimalt for gaming. Dette er i stedet en skærm for folk med kreativt arbejde.

Den er buet (1500R kurve), således at farve, kontrast og lysstyrke holder sig jævn helt ud i kanterne. Afstanden fra øjet til kanterne er også tæt på afstanden til midten af skærmen, så man undgår at blive træt i øjnene.

Philips 45B1U6900C bottom-scaled
Skærmen har DisplayPort og 2 HDMI-indgange, og desuden indbygget USB-hub. (Foto: Philips)

USB-C til alt

Transporterer du din laptop mellem hjem og arbejde, har Philips gjort det enkelt, ved at du bare kan sætte et USB-C-kabel direkte i skærmen. Dermed får du både lyd og billede via samme kabel, mens skærmen faktisk også leverer strøm til den bærbare.

Derudover har skærmen Ethernet-forbindelse direkte til kablet netværk. Det er fint, for dermed sender den også kablet netværksforbindelse videre til din laptop via den samme USB-C-forbindelse. Det betyder, at skærmen er en komplet hub, som du kun har brug for et enkelt kabel fra din PC for at for at få adgang til.

Som sig hør og bør har skærmen også nogle USB-A-porte og en USB-C af ‘almindelig’ type, så man kan tilslutte printer, USB-stik og PC-højttalere.

HDR

Skærmen er certificeret med Display HDR 400, hvilket betyder, at den har en lysstyrke på 400 nit i HDR-scener. Men den har ingen form for dimming af bagbelysningen, hvilket vil begrænse effekten af HDR.

Philips 45B1U6900C front angle-scaled
Foto: Philips

Philips 45B1U6900C: Pris og tilgængelighed

Hvis Philips 45B1U6900C rammer plet i forhold til dit skærmbehov, kan den købes i løbet af april til 11.000 kroner.

Mere information: philips.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top