TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hurtigere og mere kvadratisk

HP Spectre x360 genopfinder den firkantede skærm i stedet for bredformat.

forfatter
Publiceret 12/10/2020 - 15:50

Efter en sommer, hvor ferien blev tilbragt i hjemmet, er vi nu alle i gang med arbejdet – som også foregår i hjemmet. Men måske det var på tide at opgradere hjemmekontoret med noget bedre udstyr. HP er klar med en ny serie computere i den anledning.

I den bedre ende af kuldet finder vi HP Spectre x360 14.

Ligesom med foregående Spectre-generationer er der tale om en elegant designet PC med 360-graders hængsel, så computeren, der er udstyret med touchskærm og pen, også kan bruges som tablet.

Den næsten kvadratiske skærm er tilbage. HP Spectre x360 har 14-tommers skærm i 3:2-format. (Foto: HP)

Det mest iøjnefaldende nyhed med Spectre x360 er, at HP efter mere end et årti med bredformatskærme har genopfundet det forholdsvis højere skærmformat. Ikke 4:3 som i gamle dage, men 3:2. Det giver 20 procent mere plads i højden, og har samme proportioner som et liggende A4-ark.

De hårde facts om det indre i maskinen er, at Spectre x360 14 leveres med den helt nye 11. generation af Intel Core-processor, der skulle gøre maskinen en tredjedel hurtigere end sidste års model. Batteritiden er op til 17 timer.

Skærmopløsningen er 3000 x 2000 pixels, og der kommer en udgave med OLED-panel.

Pris og tilgængelighed
• HP Spectre x360 14 kommer i butikkerne til november. Prisen begynder ved 10.499 kroner. Der kommer også en lidt billigere model med 13″ skærm.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

En bredformatskærm er vel også firkantet. Ja alle skærme er vel firkantede.

Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend