Nyhed

Her er den første hub til Thunderbolt 4

Slut flere enheder til din lynhurtige Thunderbolt 4-port.
forfatter

OWC lancerer Thunderbolt Hub, som forvandler den lynhurtige Thunderbolt 4-port til tre Thunderbolt 4 USB-C-porte plus én USB-A. Sidstnævnte er af den nyeste version 3.2, som giver overførselshastigheder på op til 10 Gbit/s (1250 MB/s).

Hvad er Thunderbolt 4?

Thunderbolt 4 er den nye overførselsstandard på computere med 11. generations Intel-processor. Den er specificeret til altid at levere 40 Gbit/s hastighed og sender både data, video og strøm via en enkelt tilslutning. Kapaciteten er fordoblet i forhold til Thunderbolt 3 med understøttelse af to 4K- eller én 8K-computerskærm.

Mange bærbare har kun ét Thunderbolt-stik, mens andre har to. Men hvis man har mange ting, der skal sluttes til, kommer man næppe uden om en hub med flere porte, såsom OWC Thunderbolt Hub.

OWC Thunderbolt Hub lader dig tilslutte op til fire enheder med lynhurtige hastigheder på op til 40 Gbit/s. (Foto: OWC)

Thunderbolt Hub forvandler én til fire

Via en enkelt Thunderbolt 4-port kan man tilslutte og oplade op til fire enheder. OWC Thunderbolt Hub kan f.eks. oplade en bærbar computer med op til 60 watt effekt.

Tilslut to 4K-skærme eller en enkelt 5K-, 6K- eller 8K-skærm. Eller en lynhurtig harddisk – inklusive de nye NVMe SSD’er. Thunderbolt 4 understøtter nemlig lagringshastigheder på op til 3000 MB/s.

Man kan selvfølgelig også tilslutte enklere ting såsom tastatur og mus.

Pris og tilgængelighed

OWC Thunderbolt Hub kommer i handelen i slutningen af oktober. Prisen er sat til 149 dollars, så den danske pris kommer nok til at ligge omkring 1.200 kroner.

Læs mere her.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.