TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Grafikmotor for professionelle

MacBook Pro 16 får AMD Radeon Pro 5600M-GPU.

forfatter
Publiceret 16/06/2020 - 15:58

Apples største laptop gik fra 15 til 16 tommer i efteråret 2019 og er en af de sejeste professionelle computere i den bærbare klasse. Den kan konfigureres med en octa-core Intel i9-processor og udstyres med hele 8 terabyte SSD-lager og 64 gigabyte RAM.

Man kan også vælge grafikprocessor, hvilket brugere med behov for en kraftigere grafikmotor sætter pris på. Tunge renderingopgaver, 4K-videoredigering og 3D-modellering går meget hurtigere med en kraftig grafikprocessor, og nu har Apple gjort det muligt at vælge en endnu sejere GPU.

(Foto: Apple)

5,3 teraflops

Standardudgaven har en AMD Radeon Pro 5500M grafikprocessor med 4 eller 8 gigabyte RAM, men nu kan man vælge en AMD Radeon Pro 5600M med 8 gigabyte HBM2-hukommelse (High Bandwidth Memory), med en båndbredde på 394 GB/s, som kan køre op til 5,3 teraflops fra hele 40 regne-enheder.

Det skal give op til 75 procent hurtigere ydelse end Radeon Pro 5500M, og Apple hævder, at den er 3,4 gange hurtigere til at rendere tidslinjer i Final Cut Pro X end standard-GPU’en Radeon Pro 5500M.

Fortnite-spillere får 2,3 gange højere ydelse med Radeon Pro 5600M, og rendering af effekter i DaVinci Resolve Studio går op til 3,4 gange hurtigere.

Al den ekstra ydelse koster dog lidt: Apple kræver 6.300 kroner for opgradering til Radeon Pro 5600M.

(Foto: Apple)

Nu kan du selv installere SSD

Sammen med nyheden om Radeon Pro 5600M afslørede Apple også, at Mac Pro-brugere kan købe og selv installere SSD-lager på maskinen. SSD’erne fås med 1, 2, 4 og 8 terabyte og kommer som to moduler (par).

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend