Nyhed

CES 2021: Chromebooks med PC-kræfter

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
forfatter

Chromebook-computere er populære til skolebrug og som sofacomputere, fordi de almindeligvis er billige, ukomplicerede og kører langt på en opladning. Men hurtige er de som oftest ikke.

Acers CES-chromebooks lover dog mere smæk for skillingen, med AMD Ryzen 7-processorer og Radeon-grafik.

Acer siger selv, at at Chromebook Spin 514 er egnet til både hjemmebrug og kontorbrug – hvilket i dag også er to sider af samme sag.

Full HD-touchskærmen på 14 tommer har 360-graders hængsel, og kabinettet er i metal og opfylder den militære MIL-STD 810H-norm for soliditet, så maskinen burde kunne holde til det, når der opstår kamp om, hvorvidt der skal laves kontorarbejde eller streames Disney+.

Skærmen er af Gorilla Glass og har 360-graders-hængsel. (Foto: Acer)

Acer Chromebook Spin 514 kommer med AMD Ryzen 7 3700C eller Ryzen 5 3500C quad-core processorer og AMD Radeon Vega Mobile grafik.

Computeren vejer 1,55 kg og er 18 mm tyk. Batteritiden er opgivet til 10 timer. Den leveres med op til 16 GB DDR4 DRAM og op til 256 GB lagerplads.

Prisen begynder ved 3.499 kroner, og maskinen vil være tilgængelig fra april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.