Nyhed

CES 2021: Asus-bærbar med sidevogn

Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
forfatter

Der afsløres computere i endeløse baner på CES-messen. En af de lidt anderledes er Asus ROG Flow X13 og dens sidekammerat, Asus XG Mobile.

Asus ROG Flow X13 er en 13-tommers letværgtsbærbar på 1,3 kg og 16 mm i tykkelsen. Den slags er normalt ikke opskriften på heftig gamergrafik.

13,4″ sværvægtsgaming på 1,3 kg fra Asus. Det lyder spændende – og dyrt! (Foto: Asus)

Men det er her “sidevognen”, XG Mobile, kommer ind i billedet. Den er en grafikaccelerator med Nvidia GeForce RTX 3080-grafikkort. Bindeleddet mellem grafikprocessor og computeren er et særligt PCIe 3.0-interface, der er hurtigere end Thunderbolt 4. En integreret 280W strømforsyning forsyner både XG Mobile og Flow X13, så man ikke behøver medbringe en ekstern oplader.

Eksterne grafikacceleratorer har vi se før, men Asus slår på, at XG Mobile er så kompakt og let (1 kg), at man kan have den med sig, og ikke kun glæde sig over den i privaten.

“Sidevognen” XG mobile indeholdert et GeForce RTX 3080-grafikkort. (Foto: Asus)

Som selvstændig maskine har ROG flow X13 en ottekerners AMD Ryzen 5980HS-processor, Nvidia GTX 1650-grafikkort og 360-graders touchskærm. Man kan vælge mellem en 120 Hz-skærm eller en 60 Hz 4K-skærm.

Vi har ikke fået oplyst dansk lanceringsdato endnu, men det skulle blive i løbet af første kvartal. Prisen med 4K-skærm skulle blive 26.000 kroner!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.