TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2021: Asus-bærbar med sidevogn

Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.

forfatter
Publiceret 14/01/2021 - 09:00

Der afsløres computere i endeløse baner på CES-messen. En af de lidt anderledes er Asus ROG Flow X13 og dens sidekammerat, Asus XG Mobile.

Asus ROG Flow X13 er en 13-tommers letværgtsbærbar på 1,3 kg og 16 mm i tykkelsen. Den slags er normalt ikke opskriften på heftig gamergrafik.

13,4″ sværvægtsgaming på 1,3 kg fra Asus. Det lyder spændende – og dyrt! (Foto: Asus)

Men det er her “sidevognen”, XG Mobile, kommer ind i billedet. Den er en grafikaccelerator med Nvidia GeForce RTX 3080-grafikkort. Bindeleddet mellem grafikprocessor og computeren er et særligt PCIe 3.0-interface, der er hurtigere end Thunderbolt 4. En integreret 280W strømforsyning forsyner både XG Mobile og Flow X13, så man ikke behøver medbringe en ekstern oplader.

Eksterne grafikacceleratorer har vi se før, men Asus slår på, at XG Mobile er så kompakt og let (1 kg), at man kan have den med sig, og ikke kun glæde sig over den i privaten.

“Sidevognen” XG mobile indeholdert et GeForce RTX 3080-grafikkort. (Foto: Asus)

Som selvstændig maskine har ROG flow X13 en ottekerners AMD Ryzen 5980HS-processor, Nvidia GTX 1650-grafikkort og 360-graders touchskærm. Man kan vælge mellem en 120 Hz-skærm eller en 60 Hz 4K-skærm.

Vi har ikke fået oplyst dansk lanceringsdato endnu, men det skulle blive i løbet af første kvartal. Prisen med 4K-skærm skulle blive 26.000 kroner!

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend