Væg-til-væg-fjernsyn

Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

Vi er vant til at fjernsyn har lange, kryptiske navne med en unævnelig kombination af tal og bogstaver. Og selv om Samsungs nye 146-tommer nok også får sådan et navn klistret på ryggen, kan vi meget bedre lide dets kælenavn, “The Wall”. For hvad skal man ellers kalde et tv, der næsten dækker hele væggen?

Test: LGs 105-tommers tv er en filmdrøm for 620.000 kroner!

microLED
Ud over en stor størrelse bruger Samsung en ny skærmteknologi, de kalder microLED. De har allerede demonstreret teknologien med en enorm “Cinema LED” tv-skærm til at erstatte lærreder i biografer, og nu er den skaleret så meget ned, at den lige akkurat kan klemmes ind i stuen.

Test: Bang & Olufsens første OLED TV

Teknologien er stort set det samme, som Sony kalder CLEDIS (Crystal LED Integreret Struktur), og hvor Samsung QLED teknologi er baseret på et konventionelt LCD-panel, men med farvefiltre med evigt holdbare “quantum dots” i stedet for pigmenter, som nedbrydes. Hver microLED-pixel er sit eget lys. Således kan du slippe af med det traditionelle LCD-panel. Det giver mulighed for samme uendelige sortniveau med OLED, men uden fastbrænding og med næsten ingen nedbrydning efter adskillige års brug. MicroLED er også modulært, så man kan samle moduler til den ønskede skærmstørrelse.

8K
Samsungs “The Wall” er markedets første officielle tv-skærm med microLED-teknologi. Opløsningen er fulde 8K (7680 × 4320 pixel). Eller godt 33 megapixel med andre ord. Det er selvfølgelig smart, og har både HDR dit og dat. Det er med andre ord nok det fedeste tv, du aldrig får at se!

Prisen? Vi svæver indtil videre i lykkelig uvidenhed. Men Sonys konkurrerende teknologi koster omkring en halv million kroner pr. kvadratmeter. Så hvis vi skal bruge samme målestok, kunne “The Wall” med sine seks kvadratmeter lande på tre millioner kroner…

Læs Samsungs pressemeddelelse her

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ratched er en af Netflix’ største succeser nogensinde.
  Standardprogrammet til fotoredigering bliver smartere med kunstig intelligens.
  Med kun få dage tilbage til sæsonpremieren har Disney udsendt en ny trailer til den populære Star Wars-serie!
  Lækkede billeder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
  Gamle planer er fundet frem af skuffen og bliver nu støvet af i en teaser på Twitter.
  Når du skal kunne se forskel på et dådyr og et rådyr, har du brug for kikkert med zoom.
  Fujifilm X-S10 stjæler fra deres bedste og sænker prisen.
  Bluetooth-system til film og musik på computeren

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.