Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Panasonic-projektor skyder på klos hold

Supernær-projektor klarer skarpe billeder i klasselokaler og mødelokaler.

Skrevet af / 22/01/2023 - 08:00
Panasonic-projektor skyder på klos hold

Den tid er forbi, hvor videoprojektorer skulle placeres bagerst i lokalet, hvorefter alle måtte dukke sig for ikke at komme i “skudlinjen” for lysstrålen.

Alligvel måtte jeg tjekke tallene i pressemeddelelsen fra Panasonic to gange for at være sikker. Men den er god nok: Laser- LCD-projektoren PT-CMZ50 kan angiveligt projicere et 80 tommer stort billede op på en væg fra bare én centimeters afstand! Og så kan den i øvrigt gøre det med en lysstyrke på 5.200 lumen, hvilket gør egnet til klasse- og mødelokaler, hvor lyset i  lokalet ikke dæmpes, mens der projiceres.

Panasonic PT-CMZ50 kan monteres bare 1 cm fra væggen – og projicere et 80 tommer stort billede. (Foto: Panasonic)

Projektoren er beregnet til professionel brug, men med WUXGA-opløsning i 21:9-format (1920 x 1200 pixels) kan den nok klare en film efter fyraften. Den understøtter også indgangsignaler i 4K ultrabredformat (3240 x 1080). Men billedet vises selvfølgelig stadig i lavere fysisk opløsning.

Hvad sådan en projektor koster, er ikke oplyst endnu, men vi tænker, at det ikke bliver helt billigt. Panasonic PT-CMZ50 kan købes fra andet kvartal.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

Scroll to Top