Nyhed

Billigt begynderkamera

Er det her det bedste kamera til nybegyndere?
forfatter

Svaret er måske, for Canon EOS M200 anvender en gennemprøvet 24 megapixel billedsensor kombineret med 4K-video, slowmotion-optagelse, intervalbilleder og touch-skærm.

Kameraet kommer med en 15-45 mm zoom (svarende til 24-72 mm), der rækker til det meste, fra landskabsbilleder til portrætter, og fås i hvid og sølv eller sort.

(Foto: Canon)

Desuden er det lille – kun 230 gram – og den kompakte zoom gør EOS M200 til et fremragende kamera at have med overalt, ikke mindst på ferier og weekendture.

Canon har givet kameraet deres hurtige og støjsvage Dual Pixel-autofokus, og stillbilleder og video kan deles på sociale medier med en mobil tilsluttet. Enten via Wi-Fi eller Bluetooth.

(Foto: Canon)

Autofokus er følsom ned til -4 eksponeringstrin, hvilket er nyttigt i svagt lys, og den har øjenfokus, som er meget praktisk, når man vil have skarpe portrætbilleder.

Desuden har kameraet fået Canons nyeste DIGIC 8-billedprocessor og en maksimal ISO-følsomhed på 51.200.

Det har ikke alene 4K video-optagelse, men også 4K time-lapse/intervalbilleder), der kan sættes sammen til sjove videoer, og man kan tage stillbilleder fra 4K-video.

(Foto: Canon)

Touch-skærmen kan vippes 180 grader til selfie-billeder og har fået separat video start/stop-knap på skærmen. Ligesom på mobilen, med andre ord.

Der er en indbygget blitz på kameraet, som også har Canons Creative Assist-funktion med en række effekter, filtre og justeringer, der kan bruges på billederne. Enten før eller efter at de er taget.

EOS M200 kan fås med 15-45 mm zoomen fra oktober, og prisen bliver ca. 4.500 kroner.

(Foto: Canon)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.