TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Billigt begynderkamera

Er det her det bedste kamera til nybegyndere?

Svaret er måske, for Canon EOS M200 anvender en gennemprøvet 24 megapixel billedsensor kombineret med 4K-video, slowmotion-optagelse, intervalbilleder og touch-skærm.

Kameraet kommer med en 15-45 mm zoom (svarende til 24-72 mm), der rækker til det meste, fra landskabsbilleder til portrætter, og fås i hvid og sølv eller sort.

(Foto: Canon)

Desuden er det lille – kun 230 gram – og den kompakte zoom gør EOS M200 til et fremragende kamera at have med overalt, ikke mindst på ferier og weekendture.

Canon har givet kameraet deres hurtige og støjsvage Dual Pixel-autofokus, og stillbilleder og video kan deles på sociale medier med en mobil tilsluttet. Enten via Wi-Fi eller Bluetooth.

(Foto: Canon)

Autofokus er følsom ned til -4 eksponeringstrin, hvilket er nyttigt i svagt lys, og den har øjenfokus, som er meget praktisk, når man vil have skarpe portrætbilleder.

Desuden har kameraet fået Canons nyeste DIGIC 8-billedprocessor og en maksimal ISO-følsomhed på 51.200.

Det har ikke alene 4K video-optagelse, men også 4K time-lapse/intervalbilleder), der kan sættes sammen til sjove videoer, og man kan tage stillbilleder fra 4K-video.

(Foto: Canon)

Touch-skærmen kan vippes 180 grader til selfie-billeder og har fået separat video start/stop-knap på skærmen. Ligesom på mobilen, med andre ord.

Der er en indbygget blitz på kameraet, som også har Canons Creative Assist-funktion med en række effekter, filtre og justeringer, der kan bruges på billederne. Enten før eller efter at de er taget.

EOS M200 kan fås med 15-45 mm zoomen fra oktober, og prisen bliver ca. 4.500 kroner.

(Foto: Canon)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.