Volkswagen ID.4 kommer sidst på året

Mens leveringen af Skoda Enyaq starter i begyndelsen af 2021, ser det ud til, at vi får de første VW ID.4 inden årets udgang.

Ikke så snart vi har skrevet, at Skoda lover, at Enyaq kan købes før den teknisk set identiske Volkswagen ID.4, før der kommer en kontramelding fra VW. For selv om selve lanceringen kommer nogle uger senere, ser det nu ud til, at de første kunder vil få deres bil tidligere.

Forvirringen skyldes i høj grad coronavirus, og hvordan det har påvirket produktionslinjerne.

Læs også Corona-forsinket Men den bliver ikke som på den nye tegning.

Det sidste, vi hørte fra Møllers Skoda i Oslo, var at lanceringen af Enyaq sker den 1. september, mens de første biler kommer på de skandinaviske veje i begyndelsen af 2021. Og her menes der lige efter nytår, altså i januar.

Efter en snak med Anita Svanes, der er kommunikationschef for Volkswagen-afdelingen hos samme importør, ser det ud til, at VW ID.4 lanceres globalt i slutningen af september, mens de første biler bliver rullet ud sidst på året.

Camouflagemalet VW ID.4. (Foto: Volkswagen)

ID.4 er teknisk lig Enyaq

ID.4 og Enyaq er teknisk set identiske, men karosseri og interiør bliver ikke ens. Prisen på ID.4 forventes desuden at være noget højere.

Ligesom Skoda Enyaq vil bilen være tilgængelig med firehjulstræk og en rækkevidde på op til 500 km. Men mens vi ved, at Enyaq får Canton-lydanlæg som premium, så ved vi intet om, hvilken slags lyd der kommer i VW ID.4. Den mindre ID.3 tilbydes med lydanlæg fra Beats, så det er nærliggende, at det også vil gælde for storebror.

(Foto: Volkswagen)

Firehjulstrækudgaven af Skoda Enyaq rammer ikke vejene før slutningen af 2021. Hvornår Volkswagen vil få 4WD-fingeren ud, vides ikke.

Prisen på VW ID.4 er ukendt, men lillebror ID.3 koster fra 275.900 kroner og opad afhængigt af udstyrsniveau. Så får vi se.

volkswagen.dk

(Foto: Volkswagen)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.
  Duoen bag The Rain får fornyet tillid fra streaming-giganten.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Honda e

  Vejl.pris 299500 kr Teknologifest på fire hjul

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.