Nyhed

Smart SUV

Får øget rækkevidde og bedre plads.
forfatter

Den lille Smart Fortwo er ikonisk. Lillebilen, som kan parkeres på tværs og har plads til to, var enormt populær længere sydpå i Europa. I Norden har den ikke rigtig fået fodfæste på markedet, ikke engang da de lancerede en firedørs Forfour og satte batterier i den.

Men den her kan blive langt mere populær.

Prototypen på billederne viser, hvordan den næste Smart-model kan komme til at se ud. Det er en kompakt SUV-lignende elbil med højere frihøjde og indstigning, i samme klasse som Peugeot e-2008.

Ifølge Auto Express skal Smart SUV bygges i Kina på en ny elektrisk platform udviklet sammen med Geely, der som bekendt ejer Volvo og halvdelen af Polestar.

I et indlæg på LinkedIn siger Smarts vicepræsident for salg og marketing, Daniel Lescow, at den nye SEA-platform, som el-SUV’en bygger på, er perfekt til elektriske lillebiler.

Specifikationerne for den kompakte firedørs Smart-bil er ikke kendt, men Smart har haft Hyundai Kona i kikkerten, og den har en rækkevidde på op til 440 km. Sandsynligvis vil den få forskellige batteripakker, for det er ikke alle, der har brug for over 400 km rækkevidde.

Dog vil den garanteret få langt større rækkevidde end den nuværende Smart EQ Forfour, som ikke kan køre længere end maksimalt 130 km på en opladning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.