Rækkevidden er underordnet her

Men du kommer næppe til at kunne købe en.
forfatter

Purister vil sige, at det er præcis sådan, en rigtig Mustang skal se ud. Selv om den ikke har en V8-motor under panseret.

Meningerne var delte, da Ford lancerede Mustang Mach-E, en elbil, der ærlig talt ikke har så meget at gøre med en Mustang. Bortset fra baglygterne, måske. Det her er derimod en vaskeægte Mustang, selv om den er elektrisk. Meget elektrisk.

(Foto: Ford)

Mustang Cobra Jet 1400 giver associationer til Fords involvering i motorsport, som man kan se meget mere om i den glimrede film Le Mans ’66. Carroll Shelby ville næppe have fundet på den i 60’erne, men hvis han havde haft elektricitet til rådighed som drivkraft, ville han garanteret have brugt det. Alt, hvad der går hurtigere, kan bruges.

Mustang Cobra Jet 1400 kører monsterhurtigt. Ifølge Ford når den op på 270 km/t på en 402 meter lang strækning, og så kan de fleste regne ud, at vi taler om dragracing.

(Foto: Ford)

Den elektriske Mustangs 1400 hk og 1500 Nm skulle give en vanvittig acceleration (kloge hoveder er sikkert allerede begyndt at regne på tiden), men præcis hvor hurtig den er, finder vi nok først ud af senere i år, når Mustang’en skal debutere i dragracing.

Købe den? Alt kan købes, hvis man har penge nok, men den er kun lavet i ét eksemplar, og Ford nævner ikke noget om serieproduktion af en ren elektrisk Mustang til asfaltveje. Men sådan en vil vi selvfølgelig have. Carroll Shelby ville garanteret have været enig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også