Nyhed

Ny elektrisk Toyota BZ – sådan vil den se ud

Billedet publiceret af Auto Express viser, hvordan Toyotas første rene elbil kan komme til at se ud. BZ er en SUV på størrelse med RAV4.
forfatter

Toyota er kommet sent til start i elbilræset, da de først og fremmest har fokuseret på hybrider – og en lejlighedsvis brintbil. Men nu ser det ud til, at japanerne træder på speederen. Selv om vi endnu ikke ved, hvornår den første bil kommer på markedet, lover Toyota at vise den frem allerede om få måneder.

BZ hedder bilen vistnok. Det er en forkortelse for Beyond Zero – et klart hint om, at målet er nul emissioner. Vi taler en temmelig kompakt SUV, omtrent på størrelse med Toyota RAV4 udvendig. Det rimer godt, da Toyotas luksusmærke Lexus allerede har deres første UX 300e på vejene (dog ikke i Danmark, o.a.).

Mercedes lufter den kommende EQS Ti rene elbiler inden 2025, og to af dem kommer allerede til næste år.

Også den er ret kompakt, men den nye RZ er næppe bygget over samme læst, da Lexus’en i bund og grund er en helelektrisk version af hybridbilen NX 300h. Der både har dårlig rækkevidde og langsom opladning. Toyota vil derimod basere alle deres fremtidige elbiler på deres helt egen elbilplatform, som de kalder e-TNGA.

BZ vil få længere akselafstand end RAV4, så der bliver sandsynligvis mere plads indvendig.

Sådan forestiller Auto Express sig, at Toyota BZ vil se ud. (Illustration: Avarvarii)

Tæt felt for Toyota BZ

Det vil ikke overraske os, hvis både udstyr, rækkevidde og pris gør Toyota RZ til en direkte konkurrent til biler som Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E og den kommende Hyundai Ioniq 5.

Vi vender tilbage med mere specifik info om Toyota BZ, og hvilken slags lydanlæg den får.

 

(Artikelillustration: Toyota)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.