Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kommer Ford Mustang Mach 1

Med en grum V8’er under motorhjelmen er Ford Mustang Mach 1 rettet mod ægte muskelbil-entusiaster.

Skrevet af / 21/05/2021 - 16:25
Nu kommer Ford Mustang Mach 1

Ford har endnu en ny Mustang på vej. Men denne gang er det ikke en elektrisk variant, der er tale om – den her kører på gammeldags fossilt brændstof!

Mustang Mach 1 er den hidtil sejeste version af Fords ikoniske sportsvogn, som nu slippes løs på det europæiske marked. Med en toptrimmet 460 hk 5,0 liters V8 benzinmotor i aluminium er den specielt modificeret til endnu bedre ydelse.

Mustang Mach 1 klarer 0-100 km/t på 4,4 sekunder. Marktrykket er også øget med hele 22 procent sammenlignet med Mustang GT. Det gør, at bilen er endnu bedre at køre i sving og ved høj fart. (Foto: Ford)

Mustang Mach 1 har fået en række aerodynamiske forbedringer, såsom en unik front med et nyt, todelt kølergitter, et nyt nedre gitter og nye sideindtag, som sammen sørger for bedre ydelse og et endnu mere særegent udseende end de originale modeller.

Særlige finner leder luft til bremserne for at køle dem direkte, og 6-stempel Brembo-bremsekalibre bidrager til en bremselængde fra 100 til 0 km/t på under 32 meter.

Læs også Slip vildhesten løs! Fords historie har budt på flere uværdige bærere af Mustang-navnet. Det her er ikke en af dem.

Den nye Mustang Mach 1 kommer også med egne kørselstilstande, inklusive Sport og Track med TrackApps, hvor føreren kan måle acceleration og bruge Launch Control. Alt dette kan ses på det 12 tommer store, heldigitale instrumentbræt.

Som det sig hør og bør for en ægte muskelbil, kan Mustang Mach 1 bestilles med manuel gearkasse (TREMEC 3160 med rev-matching for sømløs nedgearing). Det er en sjældenhed her i 2021. Alternativt kan den udstyres med Fords egen 10-trins automatgearkasse. Vi ved godt, hvilken en vi ville vælge!

mu3 mu4 mu5
<
>
(Foto: Ford)

Bilstereo fra Bang & Olufsen

Mustang Mach 1 har Fords eget infotainment-system SYNC 3 om bord, bl.a. med understøttelse af Apple CarPlay og Android Auto.

Desuden er muskelbilen udstyret med et Bang & Olufsen lydanlæg, der består af 12 højttalere, inklusive en subwoofer i bagagerummet, og omkring 1000 watt forstærkerkraft. Det kræver nok også et anlæg med muskler at overdøve den vilde V8’er!

Læs også Ekstremudgave af Mustang Mach-E En ny prototype med hele syv elmotorer og en gigantisk vinge skal demonstrere Fords nye elbil-teknologi.

Kommer til Norden i juni

De første leverancer af den nye Mustang Mach 1 her i Norden sker i juni måned. Vejledende pris er 933.805 kroner plus leveringsomkostninger.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

0
Lyd & Billede
Scroll to Top