TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

NIO ET5 kommer til næste år

Op til 1000 km rækkevidde – og 1000 watt lydanlæg!

forfatter
Publiceret 21/12/2021 - 12:00

Tesla Model 3 sælger som varmt brød, så det er ikke så underligt, at kinesiske NIO går efter netop Tesla, når de lancerer ET5. Model 3 er en attraktiv elbil i et attraktivt segment, men hvis NIO får det, som de vil have det, bliver konkurrencen skærpet markant næste år.

Læs også Sportsvogn på tilbud Den allerbilligste Tesla Model 3 er en fornøjelse at køre. I den grad spændstig, rigeligt udstyret – og med rigtig god rækkevidde.
Tesla Model 3 Standard Range Plus front angle(2)

NIO ET5, som vi foreløbig kun har nogle halvgode renderinger af, er en anelse større end Model 3. Længden er opgivet til 479 cm, og akselafstanden på 289 cm beretter om en rummelig kabine.

(Foto: NIO)

Ifølge NIO vil den kunne fås med tre batteripakker. Den mindste på 75 kWh skal give 550 km rækkevidde, mens den større 100 kWh pakke er opgivet til 700 km rækkevidde, og så kan den også leveres med en enorm 150 kWh batteripakke – som rækker til hele 1.000 km.

Her skal det dog nævnes, at NIO’s rækkeviddetal er baseret på den kinesiske CLTC-standard, der ikke er lige så streng som den WLTP-standard, de fleste elbiler benytter.

Alligevel er der grund til at tro, at ET5 vil sætte standarden for rækkevidde i denne klasse, og indtil videre kender vi heller ikke til andre elbiler, der kan leveres med så et så heftigt anlæg.

NIO-III NIO-IV
<
>
(Foto: NIO)

1000 watt forstærkereffekt driver hele 23 højttalere i en 7.1.4-opsætning med fire (!) subwoofere, og anlægget understøtter Dolby Atmos surround-lyd. Her kan man ikke alene vælge ambient-belysning i alle afskygninger; højttalerfronterne er også belyst med LED, der pulserer i takt med musikken.

En 10,5 tommers AMOLED-skærm er placeret foran føreren, og en 12,8 tommers touch-skærm i midten fungerer omtrent som skærmen i en Model 3, hvor man laver indstillingsvalg for klima, underholdning, navigation, opladning og det meste andet.

(Foto: NIO)

NIO ET5 kommer med sportssæder, hvor opvarmning og ventilation står på tilbehørslisten. Dele af materialerne indvendig er ifølge NIO lavet af genbrugsplastic, naturlige mineraler og plantefibre.

ET5 har to elmotorer, der giver bilen firehjulstræk. Foran sidder en 150 kW motor og bagved en på 210 kW, altså en samlet effekt på 360 kW eller 490 hk og 700 Nm drejningsmoment. 0-100 km/t skal tage 4,3 sekunder, hvilket må betegnes som hurtigt selv for en elbil.

(Foto: NIO)

En 50/50 vægtfordeling, sportsunderstel og ventilerede skivebremser med fire stempler lyder ret sporty i vores ører, og ET5 får hele otte forskellige kørselstilstande. Øko for maksimal rækkevidde, sne, sand, vådt føre og komfort er andre, mens sport og sport+ regulerer ydelsen. Derudover kan man konfigurere sin egen kørselstilstand.

I Kina starter priserne på 328.000 yuan, svarende til ca. 338.000 kroner – før danske afgifter – men de endelige priser vil ikke være klar, før vi nærmer os debuten for ET5 i september 2022.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Den slår jo ikke en Tesla den har et 150 kWh-batteri om bord og det er den, der kan køre 1000 km på en opladning og en Tesla har et 75kWh batteri og klare 500 km, SÅ hvor er nyheden henne.
Det er det samme som at sige en Ford Mustang kan køre 2000 km og ja det kan den da nemt bare tanken er stor nok IK

Det er da bestemt en nyhed, når der kommer et 150 kWh-batteri i den bilstørrelse. Tesla kommer nok også med det på et tidspunkt, men lige nu er det kún denne bil som har det.

Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Porsches perfekte kompromis Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend