Search
Generic filters

Konceptbil i Avatar-stil

Fremtidsbil fra Mercedes slår et slag for mere miljøvenlige batterier.

Bilen Mercedes-Benz Vision AVTR ser sygt heftig ud. En rigtig fremtidsbil. Den kommer måske ikke i produktion, men den peger på en retning for Mercedes og Daimler, som i fremtiden gerne vil lave elbiler med mere miljøvenlige batterier. 

Grafénbatterier

Nøgleordet er et batteri med grafén, så man undgår at bruge kobolt, litium og andre sjældne jordmetaller, der – når de håndteres uforsvarligt – ­forurener jorden og drikkevandet. Batterierne vil også kunne komposteres og genanvendes.

Vi ser også for os, at bilen skal kunne genkende åndedræt og hjerterytme for at identificere føreren. Som en sjov detalje vil et menusystem, som man kan styre med gestik, lade føreren udforske den fiktive planet Pandora fra filmen Avatar. I 3D, selvfølgelig.

Ryggen på bilen ser krybdyragtig ud, og som nævnt bliver den nok aldrig sat i produktion. Men det er den elektriske indmad, der er interessant her.

(Foto: Mercedes)

Metamateriale

Grafénbatteriet er ikke klar, for der er forhindringer, som skal overvindes. Grafen er et såkaldt metamateriale, der består af et enkelt lag kulstofatomer. Det blev opdaget for kun 15 år siden, men har meget lovende egenskaber, der kan komme halvledere og batterier til gode. 

Hvad med silikoneanoder?

Interessant nok har moderselskabet Daimler også en ejerandel i batteriproducenten Sila Nanotechnologies, der arbejder på at udvikle batterier med silicium i anoden, som skal erstatte grafitanoden i de litiumbatterier, vi har i dag. Så det er for tidligt at sige, hvilken batteriteknologi der vil vinde på lang sigt, men uanset hvad det bliver, så bliver det mere effektivt og bæredygtigt end nutidens batterier.

Undertegnede har forsøgt at komme i kontakt med Sila Nanotechnologies her på CES og venter på svar på nogle spørgsmål – bl.a. hvor langt de er fra masseproduktion. Vi forventer dog ikke at blive voldsomt meget klogere af svaret.

m3 m6 m7
<
>
Du kan konfigurere, hvordan Roon adresserer de forskellige kanaler. (Skærmskud fra Roon)

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.