Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Kinesisk elbilproducent åbner nyt dansk hovedkvarter i Hillerød

Både Xpeng G9 SUV og P7 sportssedan får syv års garanti!

Skrevet af / 05/02/2023 - 18:06
Kinesisk elbilproducent åbner nyt dansk hovedkvarter i Hillerød

Den kinesiske elbilproducent Xpeng åbnede sidste forår en Experience Store i Axel Towers i København. Det skete samtidig med introduktionen af Xpeng P5, som blev kinesernes første elbil på det danske marked.

Nu tager de ambitiøse kinesere næste skridt med åbningen af et nyt hovedkvarter i nordsjællandske Hillerød, på Lodbrogsvej 4A, hvor Xpeng både vil have et showroom, en salgsafdeling, administration og værksted. Lokalerne i Axel Towers fortsætter med at fungere som showroom.

Læs også Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".

I samme åndedrag har Xpeng offentliggjort, at den længe ventede elektriske SUV Xpeng G9 nu bliver tilgængelig på det danske marked.

Vi har tidligere skrevet udførligt om den nye model, men nu har Xpeng løftet sløret for de danske priser, som bliver hhv. 479.900, 549.900 og 599.900 kroner for de tre forskellige versioner.

Læs også Xpeng G9: stor og dejlig familie-SUV Xpeng G9 er på størrelse med Audi e-tron og Tesla Model X. Med god rækkevidde, masser af udstyr som standard, og et meget fordelagtigt prisniveau.

Den billigste model er således G9 RWD Standard Range med en rækkevidde på op til 460 km og en acceleration fra 0-100 km/t på 6,4s.

Samme acceleration får man fra RWD Long Range til 549.900 kroner, der til gengæld skal kunne klare at køre op til 570 km på en enkelt opladning.

AWD Performance, som den dyreste G9-model hedder, har en acceleration fra 0-100 km på blot 3,9 sekunder, oplyser Xpeng, mens rækkevidden skal være på 520 km.

Alle tre modeller leveres med et gratis såkaldt sleeping kit – en selvoppustelig luftmadras som er udviklet specielt til at passe til kabinen i G9 – hvis man bestiller sin bil inden slutningen af juni 2023.

Også Xpeng P7 i en helt ny opgraderet version finder vej til de danske kunder i forbindelse med åbningen af det nye hovedkontor i Hillerød.

Xpeng P7
Den nye P7 passer nu endnu bedre til den europæiske forbruger. Ladekapaciteten er løftet til 175 kW, hvilket betyder, at det store 86,2 kWt batteri med en rækkevidde op til 576 km kan oplades fra 10 % til 80% på kun 29 minutter. Desuden får den nye P7 både en elektrisk bagklap, soft close-døre samt en
varmepumpe og et opvarmet rat, der forbedrer køreoplevelsen i Danmarks kolde måneder, lover producenten. (Foto: Xpeng)

De nye P7-modeller byder på forbedret rækkevidde, hurtigere opladningshastighed og en helt ny kabine, lover Xpeng. Og også denne bil kommer i tre versioner fra hhv. 399.900, 479.900 og – for versionen med mågevingedøre – 599.900 kroner.

Xpeng P7 har acceleration fra 0-100 km/t på hhv. 6,7s for RWD Longe Range- og 4,1s for AWD Performance og Wing Edition-modellerne. Longe Range-rækkevidden er op til 576 km, mens de to dyrere modeller må nøjes med 505 km.

7 års garanti

Som et nyt brand i Danmark vil Xpeng sikre ro i maven hos de danske elbilejere og giver derfor 7 års garanti på alle biler købt i 2023, skriver det kinesiske firma i en pressmeddelelse. Firmaet lover ligeledes 5 års vejhjælp, 8 år på batteri, motor og BMS-enhed, 3 år på lak, samt 12 års garanti på rust.

Man kan allerede nu forudbestille den nye P7 og G9, og levering forventes fra henholdsvis juni og september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

0
Lyd & Billede
Scroll to Top