Nyhed

Harley-elcykel kommer til marts

Serial 1-elcyklen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyldest til firmaets første motorcykel fra 1903.
Harley Serial 1
forfatter

Den første rigtige motorcykel fra legendariske Harley-Davidson så angiveligt dagens lys helt tilbage i 1903 under navnet Model One. Der var tale om en prototype, som kunne køre 56 kilometer i timen. Motorcyklen blev serieproduceret i perioden 1905-1906 og fremstod bl.a. med klassisk cykelsaddel og brede, hvide cykeldæk.

harley_serial1_1 harley_serial1_2 harley_serial1_3 harley_serial1_4
<
>
(Foto: Serial 1)

Og det er netop dette über-klassiske design, der har været inspirationskilden for Serial 1, Harley-Davidsons nye elcykel til voksne.

Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

Både de hvide dæk, den karakteristiske saddel og det sorte stel giver mindelser om det amerikanske firmas første kværn. Og selv om Harley-Davidson endnu ikke har frigivet nøjagtige specifikationer for den nye elcykel, så har firmaet nu frigivet en række billeder, som bl.a. viser, at Serial 1 kommer med batteriet samt både for- og baglygter integreret i stellet, præcis ligesom elcyklerne fra Vanmoof S3 og X3, som vi testede i sommers.

Harley-Davidson Model 1 fra 1903. (Foto: Wikipedia)

Flere detaljer frigiver Harley-Davidson i midten af november, og samtidig lover firmaet, at elcyklen kommer på markedet i marts måned næste år. Prisen er endnu ukendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.