TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ford viser elektrisk varevogn med 2.000 hk frem

Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.

forfatter
Publiceret 28/06/2022 - 13:45

Ford er kendt for deres ellevilde konceptbiler, og den amerikanske bilproducent kører den gerne helt ud (!), når de skal promovere en ny bilmodel. Under den traditionsrige Goodwood Festival of Speed viste de Pro Electric SuperVan frem, som er en toptrimmet Transit-varevogn af de sjældne.

3Q73RQ1Q Aw3L uDi 2022 FORD E TRANSIT SUPERVAN 36 LOW 16Ydw05v 8oyGSUD3
<
>
Ford Pro Electric Supervan er en racer-rigget varevogn ud over det sædvanlige. (Foto: Ford)

Ford Pro Electric SuperVan

SuperVan er udviklet af Fords Performance-afdeling, hvor designteamet har fået frie tøjler til at udvikle et racer-erhvervskøretøj med ekstrem ydelse.

Den specialbyggede varevogn er oprindelig baseret på en Ford E-Transit, men motoren er af den mere ekstreme slags: Ved hjælp af fire elmotorer og et væskekølet 50 kWh batteri har Ford formået at nå op på omkring 2.000 hestekræfter. Det er nok at tage varevognen fra 0 til 100 km/t på under to sekunder!

Varevognen – eller måske rettere racervarevognen – er ribbet indvendig for at spare vægt og har et specialbygget chassis til racerløb. Den væskekølede batteripakke er placeret, så den bidrager til lavt tyngdepunkt og optimal vægtfordeling.

Den kan oplades helt på omkring 45 minutter fra en standard hurtigoplader. Bilen er desuden udstyret med 24/7 modemforbindelse, så man kan fjernstyre og optimere bilens opsætning, præcis som moderne racerbiler.

fx9eITBw FordProElectricSuperVan Goodwood FoS 2022 07 LOW FordProElectricSuperVan Goodwood FoS 2022 13 LOW 2022 FORD E TRANSIT SUPERVAN 4 LOW supervan sketch 20220620 Int Press 003 LOW
<
>
Ford Pro Electric SuperVan. (Grafik: Ford)

Flere SuperVans gennem tiderne

Ford har en lang historie med ellevilde varevogne – såkaldte SuperVans. Den første SuperVan, som Ford producerede, kom i 1971 og havde en centermotor fra Le Mans-vinderen Ford GT40. Derefter kom SuperVan 2 med en 590 hk V8 Cosworth-motor og glasfiberkarosseri. Senere kom så SuperVan 3 med en 650 hestes Cosworth-motor hentet fra de daværende Formel 1-biler.

9fbTr0Q1
Den første Ford Transit SuperVan fra 1971. (Arkivfoto: Ford)

Ved Goodwood Festival of Speed blev varevognen kørt af den erfarne racerkører Romain Dumas, der bl.a. har sat en række rekorder i rally og vundet flere 24-timersløb på Nürburgring.

Se mere om Ford Pro Electric SuperVan i videoen herunder.

 

Mere om Ford-elbiler:

Ford fremviser vild og vanvittig Mustang Mach-E med 1400 elektriske hestekræfter

Ekstremudgave af Mustang Mach-E

En ny prototype med hele syv elmotorer og en gigantisk vinge skal demonstrere Fords nye elbil-teknologi.

Ford Mustang Mach-E GT

GT-version af Mustang Mach-E

487 hk og vildere ydelse.

Fords elektriske pickup styrer

Ford F-150 Lightning: Fed el-pickup med B&O-lyd

Lige så praktisk, som den er lækker: 70.000 har allerede reserveret den helelektriske monster-pickup Ford F-150 Lightning. Lyd fra B&O får man også.

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Buzz kan vende på en femøre! Den moderne version af folkevognbussen er en ægte fuldtræffer – bortset fra ét problem.
Hurtigere Abarth-udgave af Fiat 500e På vej med flere hestekræfter og falsk motorlyd
Den ikoniske Golf genopstår som elbil Kommer formentlig også som elektrisk Golf GTI.
Prægtige Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ægte britisk bilkunst. Og nu får de lydanlæg fra selveste Sennheiser. Først ude er Plus Four og Plus Six.
Porsche Macan bliver elektrisk: Her er de friske detaljer Porsche har frigivet flere detaljer om den elektriske version af Macan, som forventes at komme ud på vejene i 2024. Der loves over 600 hestekræfter, 100 kWh batteri og lang rækkevidde!
Volvo EX90 ny luksus-SUV er lanceret og prissat Volvos flagskib kan bestilles nu og leveres i 2024
Følg Lyd & Billede