Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple CarKey kommer til CarPlay

Nøglefri adgang til bilen med mobilen.

Skrevet af / 23/06/2020 - 00:41
Apple CarKey kommer til CarPlay

Nøglefri adgang til bilen er ikke noget nyt, men det kræver som regel, at man har nøglen liggende i lommen. Nogle elbiler har nøglefri adgang og start/stop med mobilen, så man slet ikke behøver at have en nøgle med.

(Foto: Apple)

Apple CarKey fungerer på samme måde. CarKey kommer i Apple CarPlay og vil fungere i iOS 13 og iOS 14, i første omgang på BMW’s opgraderede 2021-modeller i 5-serien, der rulles ud de kommende måneder.

(Foto: Apple)

Man låser bilen op med mobilen og placerer den i QI-opladeren i midterkonsollen, og så kan man bare at begynde at køre. Nøglefri adgang kan deles med andre via en app, og CarKey vil ogsåfungere med andre bilmodeller efterhånden.

Det kræver den nye version af Apple CarPlay, der bl.a. får nye baggrunde og nye apps såsom parkering, opladning og takeaway-bestillinger.

(Foto: Apple)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

Brugte Teslaer falder i værdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI'en er tilbage

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Robot-taxi-tyveriforsøg i Los Angeles slår fejl

Smart #3 er en lækkerbisken

Her er Peugeots vigtigste bil

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

0
Scroll to Top