Nyhed

13-årig tysk dronepilot filmer Teslas nye fabrik i Berlin

En 13-årig tysk dreng var nær blevet anholdt for at filme Teslas store byggeplads i nærheden af Berlin. Men så fik han hjælp fra selveste Elon Musk.
forfatter

Silas Heineken er 13 år og bor i Berlin. Efter mange måneders slid og slæb med havearbejde for naboerne havde han endelig penge til at købe den DJI Mavic Pro, han længe havde ønsket sig, og få måneder senere indledte Tesla et kæmpe byggeprojekt lige uden for Silas’ dør!

YouTube-kanalen Tesla Kid Grünheide var født.

Silas Heineken siger i en video tak til sine fans, som har sponsoreret en elcykel, der gør ham i stand til at besøge Teslas byggeplads så ofte, han vil. (Foto: Tesla Kid Grünheide / YouTube)

Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg

Sagen er, at Tesla i de senere år har udvidet produktionen af sine elbiler i Europa. Den første fabrik blev åbnet for adskillige år siden i den hollandske by Tilburg, der ligger cirka 100 km fra Amsterdam. Her bliver der dog blot samlet biler – Model S og Model X – af komponenter, som bliver leveret færdigproduceret fra USA. Efterfølgende er der bl.a. kommet endnu en fabrik på landkortet i Prüm i Tyskland, hvor der arbejdes med automatisering af Teslas produktionsprocesser.

Men i Grünheide i delstaten Brandenburg – beliggende blot få kilometer fra den tyske hovedstad Berlin – har Tesla nu taget første spadestik til en såkaldt Gigafactory, hvor virksomheden planlægger at producere 10.000 eksemplarer af den nye Tesla Model Y. Om ugen.

Tesla Model Y. (Foto: Tesla)

Fabrikken skal gøres færdig i løbet af 2020, hvorefter Tesla regner med at kunne komme i gang med produktionen af de mange elbiler i løbet af 2021.

Filmer byggepladsen med sin drone

Teslas kommende Gigafactory bygges på et stykke land, der fylder 300 hektar, og hele området skal ryddes for skov, før selve byggeriet kan gå i gang.

Og det er denne proces, Silas Heineken siden den 15. februar har dokumenteret med sin drone på sin YouTube-kanal, hvor han indtil videre har uploadet 14 videoer.

“Jeg kører altid derhen om lørdagen for at filme. Og indimellem står jeg op allerede kl. 4.30 for at komme i gang,” udtalte Silas for nylig til tyske Bild. Derhjemme redigeres videoerne, som forsynes med underlægningsmusik og tekster.

Hver video tager cirka seks timer at producere fra start til slut, fortæller Silas til den tyske avis.

Tilkaldte politiet

Men den 28. marts gik det galt.

Selv om Silas havde tjekket i en app til formålet, om der var flyveforbud for droner over Teslas byggegrund, blev han en lørdag formiddag alligevel tilbageholdt af Teslas sikkerhedstjeneste, som straks tilkaldte politiet!

I videoen herunder fortæller Silas om oplevelsen med sine egne ord:

Det korte af det lange var, at hvis ikke Silas kunne få en skriftlig tilladelse fra Tesla, så måtte han nøjes med at flyve med sin drone på 400 meters afstand af byggepladsen.

Derfor bad Silas i videoen om hjælp fra sine fans og opfordrede dem til at dele videoen med så mange som muligt.

“Måske er nogen af jer medarbejdere hos Tesla eller kender nogen, som er. Det er utrolig vigtigt, at Teslas fans får lov til at følge med i dette byggeri af Teslas Gigafactory og til at se, hvordan det skrider frem,” siger den unge dronepilot til slut i videoen.

Internettet virker og Elon Musk svarer

Og så gik internettet ellers i sving.

En stor amerikansk YouTube-kanal ved navn Tesla Time News bragte indslaget herunder, hvor de roser Silas Heineken for hans droneoptagelser og opfordrer Tesla til at give ham lov til at filme.

Under overskriften “Tweet this Video at Elon” bliver dét klip så lagt på Twitter af Third Row Tesla Podcast, som gentager historien og skriver, at de mener, at Tesla bør give Silas lov til at filme videre.

Hvortil Teslas topchef, Elon Musk, svarer direkte: “Fine by me.”

Det var den 8. april. siden har Silas uploadet seks nye videoer til sin YouTube-kanal.

Hvis du gerne vil se nogle af Silas’ YouTube-videoer af Teslas kommende Gigafactory i Grünheide, kan du gøre det her på hans kanal. Her kan du også donere penge via Paypal eller Bitcoin, så han kan købe mere udstyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.